Mihai Fifor: „E un mister excluderea domnilor Ghender şi Măduţa din PSD?”

11Comentarii
Mihai Fifor: „E un mister excluderea domnilor Ghender şi Măduţa din PSD?”
Senatorul PSD, Mihai Fifor, a reacţionat la declaraţiile făcute de Flavius Ghender în interviul publicat în Jurnal Arădean.

Senatorul PSD, Mihai Fifor, liderul grupului parlamentar PSD, a venit cu un drept la replică în urma acuzaţiilor aduse de fostul vicepreşedinte al PSD Arad, Flavius Ghender în interviul publicat în cotidianul Jurnal Arădean. Redăm în continuare replica senatorului Fifor:

„De fiecare dată când apare câte o declarație în presă, încerc să mă abțin de la a comenta, perfect conștient fiind că orice replică nu va face decât să rostogolească respectivul subiect în spațiul media, dându-se astfel amploare unui nimic. Şi, cu toate acestea, interviul apărut de curând în Jurnal Arădean mă face să reacționez.

Cunoscutul om politic arădean pre numele lui Flavius Ghender se gândește să ne lumineze în speța numită fostul deputat PSD Flavius Măduța, nimeni altul decât propriul său angajator. Aflăm astfel că domnul deputat nu este nici mai mult, nici mai puțin decât victima unor oameni răi (Fifor şi Căprar), care nu mai au ce face pe planetă decât să îl persecute pe timidul, corectul şi minunatul deputat. Care deputat, nici că a sprijinit mai mult decât transparent candidatura unui fost consilier local PSD împotriva propriului partid, chestie de mega-moralitate, dar este şi etalonul politicii arădene şi, de ce nu, naționale. Ni se spune în interviu că Măduța «nu a adoptat nicio poziție publică» la alegerile locale, acest lucru fiind cumva garanția lipsei de implicare a distinsului politician în campania împotriva PSD. Nu că ne-am fi așteptat la vreo poziție publică din partea domniei sale. Pentru așa ceva e nevoie să ai curajul şi bărbăția de a-ți asuma transparent o bătălie împotriva foștilor tăi colegi şi, implicit, în favoarea lui Falcă. (…) Ni se pare greu de crezut că domnul Ghender a avut o poziție independentă de șeful său şi de cabinetul parlamentar al acestuia. Pentru că, dacă așa ar fi fost, ne-am fi așteptat ca deputatul Măduța, PSD-ist convins, să fi reacționat virulent la derapajul salariatului său. Nu numai că nu a făcut-o, dar a şi sprijinit toată această campanie urâtă împotriva PSD. Asta, că tot vorbește Ghender de «incompatibilități profunde de ordin moral» între el şi conducerea organizației. Păi moralitate e asta, distinşi domni?

Mai e, în aceste condiții, un mister excluderea domnilor Ghender şi Măduța din PSD? Oare ce ar fi dorit aceștia după toată campania mizerabilă dusă împotriva propriului partid… să fie întâmpinați cu flori şi urale? Nu eu am cerut domnului Căprar excluderea lui Măduța. Acesta s-a cerut singur afară. Biroul permanent i-a făcut doar pe plac.

Continuând analiza pe text, mai aflăm că Măduța era un tip incomod pentru conducerea PSD Arad şi de aceea, aceiaşi oameni răi au urzit o conspirație galactică împotriva sa la Conferința municipală de alegeri de anul trecut, atunci când, numai cu un pic de noroc, domnul deputat Măduța nu a pierdut alegerile în cel mai rușinos mod. Pentru conformitate, să spunem că la vremea aceea eu nici măcar nu eram la Arad. Organizația l-a taxat atunci nu pentru că era incomod, ci pentru că era sublim, dar lipsea cu desăvârșire din viața de partid şi din viața politică. Să ne aducem aminte că, după alegerile prezidențiale din 2014, domnul Măduța, vreme de aproape un an a uitat că are de condus şi organizat o Organizație municipală în vederea alegerilor locale din 2016? Sau că, după Conferința de alegeri, supărat pe sat fiind, şi-a luat jucăriile şi dus a fost, astfel încât prin ianuarie anul acesta a trebuit, cu oamenii aceștia «lipsiți de valoare», să construim de la zero organizația ca să putem da bătălia la locale? Au memoria scurtă domnii Ghender şi Măduța. Norocul a fost că toți colegii pe care nu dă doi bani Ghender s-au mobilizat exemplar şi, în șase luni, au construit vehiculul cu care am obținut cel mai bun scor de la locale după 2004”.

În concluzie, senatorul Fifor mai spune doar: „Cu un singur lucru sunt de acord din tot ce se chinuie Ghender să articuleze: şi eu cred că politica trebuie făcută de oameni care au demonstrat ceva în viața privată şi profesională. Nu cred că e cazul celor doi, din păcate”.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor