Mihai Trăistariu reprezintă România la Eurovision

2Comentarii
Mihai Trăistariu reprezintă România la Eurovision
Mihai Trăistariu, cu piesa „Tornero” (compozitor Eduard Cârcota, text Cristian Hriscu şi Mihaela Deac), va reprezenta România la concursul Eurovision 2006, din 20 mai, de la Atena.

În urma finalei selecţiei naţionale de duminică seara, Mihai a obţinut un total 22 de puncte – 12 puncte din partea juriului şi 10 puncte din partea publicului care a votat. Membrii juriului au fost Ionel Tudor, Mirela Fugaru, Mălina Olinescu, Marius Moga, Cristian Faur, Titus Andrei şi Mircea Drăgan (preşedinte). Numărul total de voturi valide înregistrate în cele 30 de minute de televoting a fost de 24.919.

Punctajul total obţinut de ceilalţi concurenţi este următorul: Akcent cu Nico – 20 de puncte, Dora – 13 puncte, Laurenţiu Cazan – 12 puncte, Tony Poptămaş cu Desperado – 12 puncte, Linda – 10 puncte, Indiggo – 6 puncte, Maria Radu cu Mike Peterson – 5 puncte, Jasmine – 5 puncte, Gina Pop Band – 4 puncte, Delia – 4 puncte şi MiDo – 3 puncte. Punctajul total acordat de membrii juriului şi punctajul obţinut în urma televotingului au fost transformate în note de la 1 la 12 (fără notele 11 şi 9) şi apoi s-a făcut adunarea dintre cele două jurizări. Primele trei locuri ale juriului au fost ocupate, în ordine, de Mihai Trăistariu, Linda şi Akcent cu Nico.

Publicul care a votat i-a plasat pe primele trei locuri, în ordine, pe Akcent cu Nico, Mihai Trăistariu şi Tony Poptămaş cu Desperado.

La dezbaterea care a urmat după finală, Mihai Trăistariu a declarat că victoria la selecţia pentru Eurovision este un vis împlinit, dar că este conştient că are mult de muncă. „Piesa este melodică şi are un refren uşor de reţinut, ceea ce cred că este foarte important. Dar avem nevoie de un show pe scena de la Atena, pentru că şi acesta contează la voturi”, a declarat Mihai.

Finala selecţiei pentru Eurovision 2006, difuzată în intervalul orar 20.10 – 22.42, a fost lider de audienţă la nivel naţional. Aceasta a înregistrat un rating mediu de 10,3% şi o cotă de piaţă medie de 19,9%, fiind urmată de Pro TV, Antena 1, Prima TV şi Acasă TV. De asemenea, dezbaterea „Eurovision pro şi contra”, difuzată în intervalul orar 23.15 – 01.06, a înregistrat un rating mediu de 4,5% şi o cotă de piaţă medie de 26,3%, situându-se pe poziţia de lider de audienţă la nivel naţional.

Potrivit www.trafic.ro, site-ul TVR a avut o creştere de peste 22.000 de vizitatori în ultimele şapte zile, situându-se pe primul loc în  topul site-urilor cu creşteri de trafic importante la categoria Ştiri/Mass-media.

Cei mai mulţi dintre aceşti vizitatori au fost interesaţi de selecţia naţională pentru Eurovision 2006. Site-ul TVR a înregistrat peste 112.000de vizitatori în ultimele şapte zile, păstrându-şi poziţia de lider în rândul site-urilor televiziunilor din România.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor