Mihail Neamțu și-a lansat „eseul erudit” despre „Vârstele iubirii”

De Simion Todoca
4Comentarii
Mihail Neamțu și-a lansat „eseul erudit” despre „Vârstele iubirii”
Au fost de față mai ales reprezentanți ai „bobocilor”într-ale iubirii, curioși să afle ce îi așteaptă când vor depăși adolescența, tineri care fac primii pași spre maturitate, dar și cei care au trecut deja de aceste faze, dornici să spună, mai pe la colțuri, mai discret sau în gura mare, cum e cu maturitatea propriu zisă și maturitatea iubirii.

Au fost multe zeci de oameni dornici să respire cultură, în compania teologului și filosofului arădean Mihail Neamțu.

Interviu „la cald”

Jurnalista Melania Cincea a preferat calea unui interviu live, punându-l pe autor să dezvăluie resorturile care l-au împins spre scrierea acestui „eseu erudit” despre dragoste. Nu au fost ocolite întrebările incomode, nu pentru autor, ci, mai ales, pentru tinerii care „beneficiază” de arsenalul electronic pentru a înfiripa povești de iubire cu oameni pe care nu i-au văzut niciodată față în față, ci au pus aripi diafane pe o iluzie, o proiecție. Totul într-o „falsificare digitală a iubirii și a dorinței”. Care, dacă are, întâmplător, rezultatul dorit, nu este condamnabilă, cu o singură condiție: să identifici acea întâmplare care se poate transforma în destin. Una peste alta, însă, dragostea digitală, exprimarea iubirii, mai bine zis, șoptită sau clamată în gura mare, este recomandată doar ca un mijloc de cimentare a celei dobândite (descoperite) la modul nemijlocit. Pe scurt, un compendiu de la suflet la suflet, o lecție despre cum ar trebui să comunici sincer, chiar enervat că nu te crezi un adevărat profesor, fiindcă nu le vorbești celor care te ascultă în vorbe căutat meșteșugite, ci spui ce simți și crezi.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor