Mii de cauze în mâinile procurorilor arădeni

De Ioana Costas
Mii de cauze în mâinile procurorilor arădeni
© Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad Foto: A.G.
Cât au lucrat procurorii din judeţul Arad în 2015? Cifrele – de ordinul miilor – bilanţului muncii pe anul trecut a magistraţilor-procurori au fost date publicităţii.

Vorbim despre mii de cauze penale soluţionate şi de sute de inculpaţi trimişi în judecată. Volumul de activitate, centralizat, al procurorilor de la toate parchetele din judeţul Arad arată că în 2015 au fost soluţionate 11.562 de cauze penale, dintre care 804 au fost trimiteri în judecată cu 909 inculpaţi trimişi în judecată (dintre care 92 arestaţi preventiv). Diferenţa mare de cifre dintre totalul cauzelor penale soluţionate şi cele de trimiteri în judecată constă în celelalte soluţii date de procurori: de clasare şi de renunţare la urmărirea penală – faţă de 641 de suspecţi au luat procurorii această măsură. Procurorii de la parchetele din judeţ au trimis în judecată şi minori. Este vorba despre 36 de copii care au fost trimişi în judecată, dintre care 5 au fost arestaţi preventiv. Procurorii au declarat 176 de contestaţii, apeluri şi recursuri penale pe parcursul anului trecut. Dintre acestea 167 au fost soluţionate: 120 au fost admise, iar 47 respinse. În 2015 procurorii au participat la 9.551 şedinţe de judecată, dintre care 8.413 au fost penale şi doar 1.138 au fost civile.

2015 pentru Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad

În ceea ce priveşte munca procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad (PTA) în 2015 aceştia au soluţionat, în total, 825 de cauze penale, dintre care 84 s-au soldat cu trimiterea în judecată a 146 de inculpaţi (printre care şi un minor) – dintre care 20 arestaţi -, restul fiind clasări şi renunţări la urmărirea penală. Procurorii PTA au declarat, în materie penală, anul trecut, 26 de contestaţii, apeluri şi recursuri, dintre care 23 au fost soluţionate: 18 admise şi 5 respinse. De asemenea, magistraţii-procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au participat la 2.427 de şedinţe de judecată în 2015, dintre care 1.627 de şedinţe au fost în materie penală, iar 800 în materie civilă. În ceea ce priveşte indicele de restituiri a cauzelor, totalizat pe toate unităţile de parchet de pe lângă judecătoriile din judeţul Arad, acesta este 0,13 la sută, adică o cauză din 752, în timp ce la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad este de zero la sută.

În 11 din 909 cauze ale unităţilor de parchet de pe lângă judecătoriile din judeţul Arad s-a dispus achitarea, iar la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad în 4 din 146 de cauze s-a dispus achitarea.

Cele mai multe cauze mediatizate în anul 2015, în presa locală, au venit dinspre Parchetul de pe lângă Judecătoria Chişineu-Criş, Parchetul de pe lângă Judecătoria Ineu şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !