Mii de cauze penale solutionate de procurori

De Ioana Costas
Mii de cauze penale solutionate de procurori
Potrivit bilanțului Parchetului de pe lângăt Tribunalul Arad, procurorii din județul Arad au soluționat, în 2014, peste 11.000 de cauze penale.

ARAD. Procurorii de la Parchetele din județul Arad au soluționat în 2014, 11.125 de cauze penale, dintre care 731 au fost trimiteri în judecată. 851 de inculpați au fost trimiși în judecată, dintre aceștia 87 fiind judecați în stare de arest. Față de alți 925 de suspecți, potrivit bilanțului, s-a renunțat la urmărirea penală. În ceea ce privește minorii, anul trecut, procurorii au trimis în judecată 40 de minori, dintre aceștia 3 în stare de arest.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au soluționat 798 de cauze penale, dintre care în cazul a 83 de cauze s-a dispus trimiterea în judecată, fiind judecați 135 de inculpați, 11 în stare de arest. Față de 73 de suspecți, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus renunțarea la urmărirea penală. Trebuie menționat faptul că, în 2014 cauzele penale sunt de până la 3 ori mai multe în comparație cu cele civile. În ceea ce privește indicele de achitări definitive (procentul de achitați definitiv în anul 2014 din numărul total al inculpaților trimiși în judecată în aceeași perioadă) totalizat pe toate unitățile de parchet de pe lângă Judecătoriile din județul Arad este de 22 de cauze dintr-un total de 851, iar la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad este de 8 din 135. Potrivit bilanțului Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, numărul cauzelor restituite în 2014 din totalul cauzelor soluționate prin rechizitoriu în aceeași perioadă este de 0 dintr-un total de 731 de cauze trimise spre judecată la unitățile de parchet de pe lângă Judecătoriile din județul Arad, în timp ce la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad este de 1 din 83 de cauze trimise în judecată.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !