Mii de lei pentru subsolul de la „Moise”

De Eugen Rogojan
7Comentarii
Mii de lei pentru subsolul de la „Moise”
Colegiul Național „Moise Nicoară” își desfășoară activitatea într-o clădire construită în urmă cu 145 de ani, edificiu ce a fost reabilitat în 2011 prin Programul Operațional Regional 2007-2013.

În cadrul lucrărilor de reabilitare a clădirii, s-a amenajat și subsolul impunătorului edificiu. „Pentru combaterea igrasiei din pereții subsolului, care au grosime între 80 și 120 de centimetri, prin proiect (POR 2007-2013 – n.red) s-au adoptat tehnologia de injectare cu soluții siliconice și realizarea unor canale pentru circulația aerului spre exterior, alături de hidroizolarea exterioară a pereților subsolului”, se arată în Nota de fundamentare a cererii de finanțare.

Procesul de uscare a pereților este unul de lungă durată, dată fiind grosimea acestora și, conform datelor furnizate de Direcția Tehnică, procesul dă rezultatele așteptate. În respectivul proces de uscare, părți ale finisajului pereților, în special în exteriorul clădirii, s-au exfoliat. Acestea „generează praf, ceea ce împiedică utilizarea anumitor săli de la subsol”, se menționează în Nota de fundamentare.

Date fiind aceste probleme, Direcția Tehnică a solicitat – și primit – suma de 150.000 de lei, pentru lucrări de întreținere și igienizare a clădirii Colegiului Național „Moise Nicoară” Arad. După aceste lucrări, ar urma ca întreg spațiul de la subsol, în suprafață de 2.380 de metri pătrați, să poată fi utilizat. De regulă, spațiile sunt folosite pentru activități extracurriculare, precum sportul, muzica, teatrul, fotografia, cinematografiei, tot acolo aflându-se și sala de mese, respectiv bucătăria colegiului.

download-5

download-6

download-8

download-77Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor