Milioane confiscate de la evazionişti

De Ioana Costas
4Comentarii
Milioane confiscate de la evazionişti
© Tribunalul Arad Foto: I.C.
Tribunalul Arad a dispus prin hotărâri de condamnări definitive recuperarea a aproape 4 milioane de lei de la evazionişti.

De la începutul acestui an şi până la data de 29 iunie, judecătorii Tribunalului Arad au dispus recuperarea prejudiciului – în sumă de 3.891.295 lei – cauzat prin săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală, în timp ce în infracţiuni de deturnare de fonduri, magistraţii au dispus confiscarea a 138.694 de lei în folosul statului.

Valoarea totală a sumelor dispuse spre confiscare în anul 2016 a fost de 9.668 lei şi 2.340 euro şi au fost dispuse în cauze având ca obiect: infracţiuni de trafic de droguri (4.637 de lei şi 1.650 de euro); infracţiuni de dare de mită (200 de lei şi 20 de euro); infracţiuni de fals informatic (4.731 de lei şi 170 de euro) şi infracţiuni de trafic de persoane (100 de lei şi 500 de euro).

Mai mult de judecat

De la începutul acestui an şi până la 1 iunie, volumul de activitate la nivelul Tribunalul a crescut cu peste 18 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În ceea ce priveşte secţiile Tribunalului Arad, cea mai mare creştere a volumului de activitate s-a înregistrat la Secţia Contencios administrativ şi fiscal. Vorbim despre o creştere a volumului de activitate cu peste 89 la sută – numărul cauzelor având ca obiect contestaţie act administrativ fiscal (taxe auto) crescând cu 312,75 la sută.
La Secţia Penală, volumul de activitate a crescut cu 4,60 la sută. Astfel, putem vorbim şi despre o încărcătură a dosarelor per judecător mai mare faţă de cea de anul trecut. Anul acesta, încărcătura de dosare per judecător a ajuns la 286, în timp ce în 2015 aceasta era de 256. Chiar şi în aceste condiţii, durata medie de soluţionare a cauzelor la Tribunalul Arad este de 2/9 luni la Secţia I Civilă, 5/9 luni la Secţia a II – a Civilă, 1/2 luni la Secţia Penală şi de 2/4 luni la Secţia Contencios administrativ şi fiscal.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor