Militarii Batalionului 191 Infanterie Arad, la trageri în Ungaria

De Diana Dutu
Reactualizat la:
Militarii Batalionului 191 Infanterie Arad, la trageri în Ungaria
Ei participă la exerciţiul „Brave Warrior 17”, alături de luptători din Cehia, Croația, Marea Britanie, Polonia, România, Slovacia, Ungaria și SUA.

Un detașament format din 155 de militari și 25 de vehicule de luptă din Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” din Arad participă, în perioada 2-22 iulie, la exercițiul cu trageri de luptă „Brave Warrior 17” din Ungaria (Hungarian Defence Forces Bakony Combat Training Center). „Brave Warrior 17” este parte a uneia dintre cele mai mari activități de instruire din regiunea Mării Negre din această vară, exercițiul multinațional „Saber Guardian 17”.

2.500 de participanţi

„Alături de militarii din națiunea-gazdă, în organizarea pentru luptă a exercițiului «Brave Warrior», sunt angajați aproximativ 2.500 de luptători din Cehia, Croația, Marea Britanie, Polonia, România, Slovacia și Statele Unite ale Americii. Scenariul exercițiului este astfel conceput încât să asigure atât pregătirea elementelor de comandă și control ale unor structuri tactice multinaționale, nivel brigadă și nivel batalion, cât și creșterea nivelului de interoperabilitate a trupelor, până la nivel batalion, care acționează întrunit în cadrul unor operații de răspuns la criză, în situația declanșării apărării colective a NATO, potrivit articolului 5 al Tratatului de la Washington” – precizează maior Dan Crișan, ofițer de informare și relații publice în cadrul Batalionului 191 Infanterie Arad.

Obiective

Detașamentul românesc, alcătuit dintr-o companie de infanterie întărită și un nucleu de comandament de nivel batalion, va fi integrat într-un batalion multinațional având comandă americană și structuri de nivel companie, din Marea Britanie, respectiv pluton, din Croația.

„Obiectivele de instruire ale militarilor noștri acoperă un larg spectru de activități în vederea ducerii unor acțiuni de luptă, pornind de la cele de redislocare a trupelor în afara teritoriului național și ocuparea unor poziții de apărare în teren, până la angajarea cu foc a trupelor inamice, cucerirea unor obiective și facilitarea intrării în luptă a altor forțe de intervenție din cadrul NATO” – detaliază maior Dan Crișan.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !