Mimetism cinic în CLM Arad

Încă o „extraordinară” a CLM s-a încheiat cu concluzia (noastră) că a fost organizată de ochii lumii. Ca să se bată apa în piuă. Şi ca să folosească la imaginea „artistică” a consilierilor, a partidelor. Subiectul abordat a fost acelaşi ca la „extraordinara” precedentă – UTA.

Ce facem cu ea, cum o scoatem din impas şi cum îi configurăm viitorul. Când a fost programată şedinţa, datele dezastrului nici nu erau complete. Joi, am aflat că pentru neplata unui transfer de jucător, UTA nu va mai fi programată în campionat. Şi nu sunt singurele neplăţi pentru transferurile efectuate!

Şedinţa CLM de joi a întrunit două sau chiar trei părţi. Una, de bunăcredinţă, reprezentată de iniţiatorii proiectului de hotărâre, urmărea intervenţia CLM pentru a evita desăvârşirea dezastrului la Clubul UTA. Mă refer la consilierii Ioan Dolha, Ionel Costin şi ceilalţi semnatari ai proiectului. A doua parte este formată din consilieri municipali care doar au mimat interesul şi grija pentru subiectul respectiv. Sunt cei care nu le pasă, care nu cunosc ce înseamnă UTA pentru Arad. Sunt „yesmani” care ştiu foarte bine care le este interesul personal, dar sunt adesea indiferenţi în faţa interesului public.

Aş spune că mai există o parte, cea a administraţiei locale actuale. Această parte, am mai spus-o, nu îndrăzneşte să spună că are alte priorităţi, că UTA este o problemă minoră în raport cu grandioasele proiecte pe care le-a conceput. Deşi ne este clar că Primăria nu vrea să se implice la UTA mai mult decât o face acum (administrând stadionul) nimeni n-are curajul să spună pe şleau acest lucru. Se preferă scoaterea la înaintare a Doinei Paul, ca să invoce că nu ar fi legală o implicare a Primăriei, nici dacă am vorbi de o societate pe acţiuni la club, fără să ne arate, în schimb, că e preocupată, că ştie care ar putea fi calea legală. Pentru că, să fim serioşi şi drepţi, întotdeauna există o cale.

Ceea ce deranjează în abordarea acestui subiect este faptul că Primăria nu afirmă franc voinţa sa de-a nu se implica mai mult decât o face. Avem în faţă un mimetism pe cât de jenant, pe atât de cinic, atât din partea majorităţii consilierilor, cât şi din partea executivului Primăriei. Dumnealor cred că păcălesc cetăţenii, dar se înşală amarnic.

Tristan Mihuţa0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !