Mincinoasă şi perversă

1Comentariu
În anul de graţie 2007, politica de pe malul Dâmboviţei şi-a demonstrat la modul cel mai plenar după revoluţie caracterul de curvă mincinoasă şi perversă.

Nici până acum nu am putut să spunem că ar fi existat în politica românească o minima moralia, însă o asemenea grosime a obrazului era de neumaginat.

Crunta bătălie între palate, generată de refuzul lui Tăriceanu de a respecta promisiunea pe baza căreia a ajuns preşedinte al liberalilor şi premier,a avut efecte mult mai perverse decât cele care se văd cu ochiul liber. Pierzând sprijinul democraţilor, Tăriceanu, ajuns la cheremul PSD-ului, şi-a bătut pur şi simplu joc de programul de guvernare. Aşa cum guvernul Văcăroiu a fost cel mai liberal de după revoluţie, guvernul Tăriceanu a fost de-a dreptul socialist. Rezultatele cedării la şantaj se vor vedea în 2008, an care va bate toate recordurile mondiale în materie de taxe şi impozite. Pentru votanţii care chiar au crezut că vom avea un guvern care va pune cât de cât ordine în cumplitul haos întreţinut cu bună ştiinţă de guvernele care s-au perindat până acum, Tăriceanu a fost o cruntă deziluzie. Nimeni nu şi-ar fi imaginat că acesta ar fi în stare să aducă atâtea deservicii liberalismului, doar pentru a se menţine la putere. O fi ea, politica, târfă, dar una este târfa cu ştaif, care ştie franţujeşte-la modul propriu, adică să şi vorbească- şi alta este boschetara care se întinde cu oricine s-o nimeri.

Din păcate, unul dintre clienţii curvei a devenit şi unul dintre cei în care destul de multă lume îşi punea speranţe. Şcolit în finanţe la nivel mondial, perseverent ca un buldog şi pragmatic până la calcularea volumului paharelor de şampanie de la protocol, Theodor Stolojan apărea ca un posibil salvator. Faptul că repeta cu obstinaţie că PLD nu va fuziona niciodată cu PD-ul lui Băsescu, iar apoi a executat fără crâcnire comanda venită de la Cotroceni a dat naştere la multă dezamăgire. Cei care mai aveau o cât de mică speranţă că politica nu este chiar aşa de curvă cum se spune şi-au văzut spulberate iluziile. Unii dintre ei, oameni pe care chiar ne-am fi putut baza, se vor feri de aici înainte de politică precum dracul de tămâie.

Oricum, chiar dacă a fost cea mai elocventă mostră de curvăsărai politic de până acum, 2007 a fost doar un antrenament pentru ceea ce se va întâmpla în 2008. Căsătoriile morganatice şi abandonurile intempestive se vor succede într-un ritm uluitor. Cea mai „drăguţă” chestie va fi instalarea unui guvern de factură social- democrată, care va fi obligat să taie în carne vie în domeniul protecţiei sociale. Ca să poată suporta povara dublării pensiilor şi a celorlalte măsuri de protecţie socială impuse guvernului Tăriceanu, viitorii guvernanţi vor inventa impozite şi taxe de-a dreptul aberante. Cine crede că Uniunea Europeană va lua poziţie faţă de acestea, se amăgeşte crunt. Pentru că, vrem, nu vrem, chiar dacă este europeană, politica tot mincinoasă şi perversă rămâne…

Simion Todoca1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor