Ministerul descinde în Şcoală

29Comentarii
Ministerul descinde în Şcoală
ARAD. Miercuri a fost demarat un control din partea Ministerului Educaţiei la Şcoala Generală nr.5

Reacţia Ministerului Educaţiei şi Cercetării, şi implicit a Inspectoratului Şcolar Judeţean, la poziţia fermă a întregului colectiv de profesori de la Şcoala Generală nr.5 cu privire la salarizare nu s-a lăsat prea mult aşteptată. Miercuri, la sediul şcolii au fost prezenţi  reprezentanţi ai ministerului care au purces la un amplu control al documentelor instituţiei de învăţământ. Din păcate nu vă putem informa nici care este scopul acestui control  şi nici dacă  a fost solicitat de IŞJ Arad deoarece, purtătorul de cuvânt al instituţiei nu a dorit să dea declaraţii pe acest subiect.

Remaintim că profesorii de la Generală 5 nu şi-au primit încă salariile pe luna ianuarie deoarece Inspectoratul Şcolar a refuzat să semneze statele de plată. Motivul invocat este plata drepturilor salariale câştigate în instanţă ,care, potrivit IŞJ Arad nu mai trebuie incluse în salariu. Conducerea şcolii, cu acordul întregului colectiv, a refuzat să renunţe la aceste drepturile salariale şi drept urmare banii încă nu au fost viraţi în conturile profesorilor.

„Nu dorim decât să ni se respecte drepturile legale, nu cerem nimic în plus. Toţi profesorii îşi fac datoria la clasă, orele sunt ţinute cu maximă responsabilitate, nu vrem scandal, vrem doar ca drepturile noastre salariale să ne fie respectate”, preciza liderul de sindicat, prof. Maria Crişa. Generală 5 este una din şcolile de prestigiu din judeţul nostru, recent a fost inclusă în lista primelor zece şcoli din ţară iar rezultatele remarcabile ale elevilor vorbesc de la sine despre calitatea actului didactic din această instituţie.

E umilitor ca tot acest colectiv de profesionişti să fie supus la un asemenea tir de controale,căci nu acesta este primul, deşi în mod obiectiv nu i se poate reproşa nimic, decât  poate prea multă demnitate.

JA-M.A.29Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor