Ministerul Turismului se digitalizează cu fonduri europene

Ministerul Turismului se digitalizează cu fonduri europene
Ministerul Turismului a semnat un contract de finanţare din fonduri europene nerambursabile, în valoare de 11,8 milioane de lei, pentru eficientizarea activităţilor de autorizare şi control şi digitalizarea activităţii instituţiei.

În acelaşi timp, banii urmează să fie folosiţi şi pentru crearea de registre electronice pentru unităţile de cazare în funcţie de clasificări, pentru agenţiile de turism, patrimoniul turistic, dar şi un registru electronic al numărului de turişti cazaţi în unităţile de cazare din România. Fiecare fişă de cazare va fi astfel transmisă către minister, cu respectarea GDPR, nefiind colectate date privind nume, prenume, cod numeric personal sau alte date personale.

„Este necesar ca la nivelul Ministerului Turismului să existe o evidenţă electronică a turiştilor care ajung în unităţile de cazare de pe întreg teritoriul ţării noastre. Practic, fişa de cazare completată de fiecare persoană care ajunge într-un hotel sau o pensiune va fi transformată într-una electronică şi va fi raportată Ministerului Turismului. Astfel, vom avea date concrete privind circulaţia turistică din ţara noastră. În schimb, colectarea de date nu va aduce atingere legislaţiei privind protecţia datelor personale. Ministerul va primi doar date legate de naţionalitatea turistului, locaţiile în care s-a cazat, vârsta, respectiv durata sejurului din România, fără a fi colectate şi date privind nume, prenume, cod numeric personal sau alte date personale. Mai mult decât atât, acest proiect ne acordă posibilitatea de a avea registre electronice complete şi în ceea ce priveşte unităţile de cazare clasificate, dar şi a obiectivelor turistice din întreaga ţară. România va putea, astfel, să îşi creioneze strategii concrete din punct de vedere turistic bazate pe informaţii reale şi colectate în timp util”, precizează ministrul demis al Turismului, Bogdan Trif.

De asemenea, proiectul presupune consolidarea capacităţii Ministerului Turismului de a asigura calitatea şi accesul la serviciile publice prin implementarea unui sistem informatic integrat pentru gestionarea online şi în timp real a tuturor categoriilor de autorizaţii emise, conform Ministerului.

Proiectul în valoare de 11,8 milioane de lei se va derula pe o perioadă de 30 de luni.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !