Ministrul Agriculturii, în vizita la Socodor

De A.B.
5Comentarii
Ministrul Agriculturii, în vizita la Socodor
© La întrunirea de la Socodor
Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele CJA, s-a arătat încântat de vizita oficialului. Ministrul l-a lăudat pe primarul din Socodor, dar şi fondurile atrase de localitate.

Achim Irimescu, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, s-a aflat la finele săptămânii într-o vizită de lucru în localitatea Socodor, judeţul Arad. Primul popas a fost la fabrica de brânzeturi şi produse lactate S.C. Cris Sib Lacto S.R.L., fabrică realizată la iniţiativa unui grup de crescători de ovine, prin accesarea de fonduri europene nerambursabile din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2007-2013.

A urmat apoi o întâlnire la Căminul Cultural din comună, unde au participat crescătorii de animale şi proprietarii de teren agricol din localitatea Socodor şi din localităţile învecinate.

Ulterior întâlnirii de la cămin, ministrul a vizitat Centrul Local A.P.I.A. Chişineu Criş, cu sediul în localitatea Socodor, şi Grupul de Acţiune Locală Microregiunea Văilor Crişurilor Alb şi Negru, situat tot în Socodor.

Revenind la întâlnirea de la Căminul Cultural, la care au mai luat parte Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, Adrian Nogea directorul OJFIR Arad, şi Ioan Jura, primarul comunei Socodor, în cadrul acesteia s-a discutat despre problema fondului cinegetic (legea vânatului), modului de acordarea a subvenţiilor pe cap de animal, modul de accesare a măsurilor din cadrului Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020 şi sprijinirea tinerilor fermieri. Participanţii la întâlnire au avut ocazia să adreseze întrebări directe ministrului Achim Irimescu.

„Apreciem această vizită şi deschiderea domnului ministru faţă de producătorii agricoli prezenţi. Problemele cu care se confruntă cei care lucrează în domeniul agricol sunt multiple şi cea mai simplă şi sigură cale de a le cunoaşte şi de ale rezolva este aceasta, a întâlnirilor directe dintre factorii de decizie şi producătorii agricoli”, a afirmat Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Laude pentru primar

Ministrul a adresat şi câteva cuvinte de laudă primarului Ioan Jura şi autoritaţii publice locale pe care acesta o conduce, ţinta fiind modul în care îşi desfăşoară activitatea de atragere a fondurilor europene (în perioada 2007-20013 s-a reuşit atragerea a peste 8.000.000 de euro).5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor