Mircea Bradu – 80

Să fi fost în urmă cu 30 de ani ? Sau, poate, 40 ? Ce importanță mai are acum datarea calendaristică exactă?

Ceea ce contează este faptul că mă aflam într-un microbuz care plecase grăbit din Cluj cu destinația Oradea. Lângă mine, colegi de glume și povești D.R. Popescu, Nicolae Prelipceanu, Vasile Sălăjan. Trebuia să ajungem înainte de orele amiezii la Teatrul Național din localitate unde era programaă o întâlnire culturală ce urma să adune scriitorimea din tot Ardealul. Ne-a întâmpinat pe scările fastuoase ale prestigioasei instituții, directorul acesteia, Mircea Bradu, dramaturg, eseist, prozator, membru al Filialei clujene a Uniunii Scriitorilor.

Ne-a întâmpinat cu prietenie și din primul moment l-am simțit aproape sufletește. Eram colegi de scris, de satisfacții dar și de nemulțumiri, soldați cu condeiul înfruntând propriile noastre fantasme, dar și dușmanii văzuți și nevăzuți ai zilelor de atunci. Și iată-ne, acum, biruitori asupra a tot ce am fost și a fost, amintindu-ne mai ales cele frumoase din vremea trecută, uitând, așa cum se întâmplă de obicei, tristețile tinerețelor. Iar astăzi, la ceas aniversar, constat că Mircea Bradu a rămas în sufletul meu același tânăr energic, scriitor cu har, și, înainte de toate, un prieten adevărat și generos.

80 de ani ? După cum trece vremea – se poate ! Dar, după cum deapăn amintirile – imposibil ! Mă bucur că pot să-i urez ani buni în continuare, sănătate, noroc și spor în toate !

Doina Cetea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !