Mircea Purcaru: „Amânarea splitării TVA, o decizie corectă”

De Simion Todoca
1Comentariu
Mircea Purcaru: „Amânarea splitării TVA, o decizie corectă”
Vicepreşedintele ALDE Arad Mircea Purcaru consideră bine venită decizia Ministerului de Finanţe de amânare a implementării sistemului de splitare a TVA.

„De fapt, este vorba despre plata defalcată a TVA, care presupune vărsarea sumelor într-un cont separat, astfel că acestea nu mai pot fi folosite pentru operaţiuni curente. Este şi motivul pentru care au apărut fel şi fel de previziuni prăpăstioase privind falimentarea IMM-urilor, dispariţia locurilor de muncă şi aşa mai departe. În realitate- vorbesc şi în calitate de vicepreşedinte al IMM-urilor- pentru cei care nu au practicat evaziunea fiscală, au lucrat în mod corect, nu se schimbă nimic, nu au nimic de pierdut. De pierdut au doar cei care, în complicitate cu agenţi ai Fiscului, recurgeau la manevre neortodoxe, sporindu-şi profitul, în dauna celor care procedau corect. Dealtfel, în discuţiile cu Ministerul de Finanţe reprezentanţii IMM-urilor nu au solicitat neimplementarea splitării, ci doar amânarea aplicării proiectului. Este normal, pentru că este nevoie de mai mult timp, nu putea fi aplicată de la 1 octombrie, pentru că se ajungea la aplicarea penalităţii de 50% asupra neplăţii TVA, ceea ce într-adevăr ar fi creat numeroase dificultăţi. De aceea, amânarea pentru ianuarie 2018 şi aplicarea opţională de la 1 octombrie fără ameninţarea penalităţii de 50% mi se pare una corectă” spune Mircea Purcaru. Liderul ALDE adaugă că Guvernul PSD-ALDE este decis să sprijine în continuare IMM-urile, prin diverse măsuri legislative, dar şi acestea, la rândul lor, trebuie să respecte disciplina fiscală. „Nu este vorba doar despre creşterea predictibilităţii în ce priveşte aportul la bugetul de stat, ci inclusiv despre aceea a propriei afaceri”, a mai spus Purcaru .

Taguri: , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor