Mircea Purcaru: „Cifrele arată că programul de guvernare trebuie respectat”

De Simion Todoca
Mircea Purcaru: „Cifrele arată că programul de guvernare trebuie respectat”
Prim-vicepreşedintele ALDE Arad, Mircea Purcaru, este de părere că ultimele estimări ale INS privind economia îndreptăţeşte Guvernul PSD-ALDE să pună în aplicare măsurile prevăzute în programul de guvernare.

„Ultimele date publicate de Institutul Naţional de Statistică arată că economia a crescut cu 5,7% în primul trimestru al lui 2017, față de aceeași perioadă din 2016. Cifrele spulberă teoriile cârcotaşilor care repetă la nesfârşit că, deşi economia înregistrează creşteri peste media europeană, programul de guvernare este construit pe estimări nerealizabile. Or, iată, creşterea de 5,7% este mai mare decât cea estimată în programul de guvernare !”, spune Mircea Purcaru. Liderul ALDE Arad crede că aceste rezultate arată că strategia PSD-ALDE, de reflectare a creşterii economice şi în nivelul de trai al populaţiei este corectă. „PIB-ul României a urcat cu 5,6% în primul trimestru faţă de aceeaşi perioadă din 2016, după un avans de 5% în trimestrul IV din 2016, de 4,5% în trimestrul III şi de 5,7% în al doilea trimestru al anului trecut. Este esenţial ca aceste creşteri să fie resimţite şi de către cetăţean, această reflectare directă fiind un element de bază în strategia de guvernare. În ciuda criticilor vehemente ale adversarilor politici şi ale unor avertismente aşa zis prudente venite din exterior, Guvernul PSD-ALDE are toate argumentele să nu se abată de la structura de rezistenţă a programului de guvernare. Pentru că, repet, cifrele demonstrează că acesta nu a fost construit nici pe populisme ieftine, nici pe minciuni, ci pe estimări care s-au dovedit corecte”. Cu toate acestea, mai spune Purcaru, respectarea programului de guvernare înseamnă inclusiv hotărârea de a nu ceda la presiuni pentru creşteri salariale nejustificate sau pentru menţinerea unor venituri suplimentare fără suport, dar deja implementate în guvernările anterioare.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !