Mircea Purcaru: „INS confirmă creşterea economică”

De Simion Todoca
Mircea Purcaru: „INS confirmă creşterea economică”
Datele puse la dispoziţie de către Institutul Naţional de Statistică, privind creşterea Produsului Intern Brut, confirmă justeţea măsurilor de ordin economic din programul de guvernare PSD-ALDE, susţine Mircea Purcaru, vicepreşedinte ALDE Arad.

„Conform INS, creşterea PIB în primele 6 luni ale anului în curs este de 5,8%, comparativ cu perioada similară din 2016 şi 1,6% faţă de trimestrul 1 din 2017.

Pentru că opoziţia, în special PNL, repetă obsesiv că este o creştere nesănătoasă, iată care sunt ramurile economiei care au contribuit la creşterea PIB: industria (+1,7%), cu o pondere de 23,3% la formarea PIB și al cărei volum de activitate s-a majorat cu 7,3%; comerțul cu ridicata și cu amănuntul; repararea autovehiculelor și motocicletelor; transport și depozitare; hoteluri și restaurante (+1,5%), cu o pondere de 19,5% la formarea PIB și al căror volum de activitate s-a majorat cu 8,1%; informațiile și comunicațiile (+0,8%), cu o pondere mai redusă la formarea PIB (6,0%) dar care au înregistrat o creștere semnificativă a volumului de activitate (12,7%); activitățile profesionale, științifice și tehnice; activități de servicii administrative și activități de servicii suport (+0,7%), cu o pondere de 6,7% la formarea PIB și al căror volum de activitate s-a majorat cu 10,6%.

Iată, aşadar, că previziunile catastrofice sunt simplă propagandă mincinoasă, alimentată de disperarea pricinuită de menţinerea coaliţiei PSD-ALDE la distanţă mare în sondaje faţă de principalii competitori politici. Datele INS mai reflectă un element esenţial: cheltuielile pentru consumul final al gospodăriilor populației au crescut cu 7,7%, dovada clară că suntem pe drumul cel bun în ceea ce priveşte obiectivul principal, respectiv creşterea economică să se simtă efectiv în buzunarele fiecărui cetăţean”, spune Mircea Purcaru.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !