Mișcare pentru sănătatea ta

De Diana Dutu
Mișcare pentru sănătatea ta
Un proiect al Asociației Profesorilor de Educație Fizică și Sport din Arad, concretizat în două competiţii de baschet şi volei.

Asociația Profesorilor de Educație Fizică și Sport din județul Arad a finalizat, la sfârșitul săptămânii trecute, a V-a ediție a proiectului „Mișcare pentru sănătatea ta”. La realizarea acestuia au mai contribuit, ca parteneri, Colegiul Național „Moise Nicoară” și Inspectoratul Școlar Județean Arad.

Activitatea, inclusă în cadrul programului „Proiecte de tineret, învățământ și recreative”, cu finanțare nerambursabilă, organizat de Primăria Municipiului și Centrul Municipal de Cultură Arad, a avut ca idee de pornire faptul că inactivitatea fizică este o problemă majoră în societatea contemporană. Acest lucru, semnalat de majoritatea guvernelor din Uniunea Europeană și din țări cu nivel ridicat de trai, este un factor de risc major pentru mortalitatea prematură și pentru posibilitatea de apariție a diferitelor boli, în special cardiovasculare. Scopul proiectului, cuprins și în broșura editată cu scop informativ, este să educe participanții, elevi din liceele arădene, în spiritul unei vieții active, în care practicarea exercițiului fizic să ocupe un loc central, să-i conștientizeze despre consecințele negative provocate de lipsa de mișcare, să le ofere alternative sănătoase la consumul de substanțe nocive, să-i atragă în activități care să le canalizeze gândurile și energia spre lucruri utile și plăcute.

Competitori şi câştigători

Minicompetițiile de baschet-băieți și de volei-fete, organizate cu această ocazie, destinate elevilor de liceu, au reprezentat punerea în practică a acestor obiective. Astfel, la turneul de baschet au participat echipele Colegiului „Csiky Gergely”, (prof. Emese Erdei), Colegiului Național „Elena Ghiba-Birta” (prof. Olimpia Ancateu) și Colegiul Național „Moise Nicoară” (prof. Marius Cirin). Turneul de volei s-a desfășurat între echipele Colegiului Național „Elena Ghiba-Birta” (prof. Elena Bădescu), Colegiului Național „Preparandia Dimitrie Țichindeal” (prof. Mariana Tomescu) și Colegiului Național „Moise Nicoară” (prof. Marius Cirin). Cu toate că au avut rol demonstrativ, meciurile au fost urmărite cu real interes: la volei s-au impus fetele de la „Peda”, la baschet, victoria a revenit băieților de la „Ghiba”.

Mulţumiri

Echipa de proiect, prin responsabil prof. Marius Cirin, mulțumeşte tuturor partenerilor și firmelor Scan Print SRL (execuție materialele tipografice) și „Pizza 5 Colțuri” (masa pentru elevii-sportivi) care au făcut ca și această ediție a proiectului „Mișcare pentru sănătatea ta” să fie o reușită a tuturor celor implicați.
IMG_0099 IMG_0213 MC5A0575

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !