Mladin a scăpat de calificativul „nesatisfăcător”. Şeful ISJ Arad va fi reevaluat

De Diana Dutu
4Comentarii
Mladin a scăpat de calificativul „nesatisfăcător”. Şeful ISJ Arad va fi reevaluat
Decizia îi aparţine ministrului Educaţiei Naţionale, Valentin Popa. Acesta a decis anularea primei evaluări.

Dacă săptămâna trecută vă informam că inspectorul şcolar general Claudius Mladin a obţinut la evaluarea anuală un punctaj sub aşteptări, corespunzător calificativului „nesatisfăcător”, care l-ar fi eliminat din fruntea ISJ Arad, acum suntem în măsură să vă anunţăm că Ministerul Educaţiei a decis anularea acestei evaluări.

„În urma controlului efectuat de către Corpul de Control al Ministrului, în perioada 20-23 februarie, cu tema«Verificarea respectării Metodologiei privind evaluarea activităţii manageriale desfăşurate de către inspectorii şcolari generali, inspectorii şcolari generali adjuncţi din inspectoratele şcolare şi directorii caselor corpului didactic», s-au constatat vicii majore în organizarea procesului de evaluare, dar și în evaluarea propriu-zisă” – se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

Nereguli şi măsuri

Printre neregulile depistate de Corpul de Control al ministrului, care au dus la vicierea procesului de evaluare, se numără: *folosirea unor formulare de evaluare care nu se regăsesc în ordinul de ministru ce reglementează procesul de evaluare (OMEN nr. 4315/2014); *din formularele utilizate în procesul de evaluare lipsește rubrica de autoevaluare; *totalul punctajului de pe unele fișe de evaluare a fost calculat greșit, astfel încât calificativele acordate au fost eronate, persoana evaluată obținând un calificativ mai bun sau mai slab decât cel corect. Pe baza acestor calificative, persoanele evaluate sunt menținute sau nu în funcția de conducere.

În consecinţă, ministrul Educației Naționale a dispus *anularea evaluării realizate asupra activităţii manageriale desfăşurate de către inspectorii şcolari generali, inspectorii şcolari generali adjuncți şi directorii caselor corpului didactic; *reluarea procesului de evaluare, după revizuirea metodologiei de evaluare; *efectuarea de cercetări asupra faptelor care au condus la vicierea procesului de evaluare, în vederea stabilirii răspunderii disciplinare a persoanelor care se vor dovedi vinovate.”

Mladin salută decizia ministrului

Contactat de Jurnal arădean/ Aradon, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, Claudius Mladin, a precizat că nu a primit nicio înştiinţare oficială din partea Ministerului Educaţiei Naţionale, în legătură cu evaluarea sa. Dar a subliniat: „Salut iniţiativa domnului ministru pentru că la audienţa de acum două săptămâni eu asta am şi solicitat respectuos: să verifice modul în care s-a desfăşurat întreaga activitate de evaluare a inspectorilor şcolari generali, a inspectorilor şcolari generali adjuncţi şi a directorilor caselor corpurilor didactice”.

După ce în vara anului trecut a fost demis prin fax de ministrul Liviu Pop, şeful ISJ Arad are din nou probleme.Ministru nou, obiceiuri vechi. Şase dintre inspectorii şcolari generali din ţară demişi de fostul ministru Liviu Pop şi repuşi în funcţie pe baza unor sentinţe judecătoreşti riscă din nou ...4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor