Mladin aşteaptă ordinul ministerial de repunere în fruntea ISJ

De M.B.
11Comentarii
Mladin aşteaptă ordinul ministerial de repunere în fruntea ISJ
Curtea de Apel Timişoara urmează să transmită Ministerului Educaţiei Naţionale soluţia de suspendare a revocării lui Claudius Mladin, care trebuie repus în funcţie în câteva zile.

Fostul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Arad, Claudius Mladin, se va judeca pe fond cu Ministerul Educaţiei Naţionale pentru anularea ordinului prin care a fost revocat din funcţie. Până la judecarea pe fond, Curtea de Apel Timişoara a decis, marţi, să suspende actul administrativ prin care Mladin a fost mazilit. Această soluţie este executorie, astfel că Mladin se poate întoarce la ISJ. Mai sunt de parcurs proceduri birocratice, care durează câteva zile.

“Cel mult într-o săptămână, ar trebui să îmi reiau activitatea la Inspectorat. Curtea de Apel urmează să trimită la Ministerul Educaţiei minuta sau certificatul de grefă, iar în baza documentului primit ministrul trebuie să emită un nou ordin, prin care sunt numit inspector şcolar general”, a declarat Claudius Mladin pentru Jurnal Arădean şi Aradon. Acesta a adăugat că anularea efectivă a actului prin care a fost demis se poate face doar prin procesul de fond, dosarul fiind depus pentru judecare la Curtea de Apel în cursul zilei de luni, însă termenul de judecată nu a fost stabilit deocamdată.

“Vreau să colaborăm bine”

Mladin nu doreşte să comenteze decizia ministrului de a-l îndepărta de la conducerea ISJ, dar spune că este decis să aibă o colaborare bună cu ministerul, imediat ce revine pe funcţie: “Respect activitatea oamenilor din minister, funcţia de ministru, autoritatea celui care este acum ministru şi îmi doresc să colaborăm bine. Trebuie să avem în vedere că pe calendar urmează analizarea reţelei şcolare pe anul viitor şi îmi doresc să o fac într-o formă mult mai transparentă decât până acum. Îmi propun o reţea şcolară eficientă”, a adăugat fostul şef al ISJ, care a ţinut să le mulţumească jurnaliştilor “pentru modul obiectiv” în care au prezentat cazul său.

Reorganizări

Claudius Mladin a precizat că are în vedere reorganizarea unor unităţi de învăţământ care funcţionează la jumătate din capacitate pentru că au puţini copii. “Anul trecut, bugetul de cheltuieli de întreţinere a clădirilor din judeţ a fost rectificat de peste zece ori. Sunt clădiri încălzite iarna deşi au doar câţiva copii… Este necesar să găsim soluţii pentru o reţea şcolară de calitate”, a încheiat Mladin.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor