Mladin va contesta, și el, Ordinul de Ministru prin care a fost demis

De Eugen Rogojan
Reactualizat la:
15Comentarii
Mladin va contesta, și el, Ordinul de Ministru prin care a fost demis
Claudius Mladin, Inspector Școlar General al Inspectoratului Școlar Județean Arad, a declarat că va contesta în instanță Ordinul de Ministru prin care a fost eliberat din funcție.

Inspectorii școlari generali din 13 județe ale țării, printre caer și Aradul, au fost înștiințați printr-un fax, vineri seara, pe 18 august, că mandatele lor vor înceta de la data de 4 septembrie 2017. Motivul: nerespectarea contractului de management.

Mai multe nereguli

La fel ca alții dintre cei treisprezece, și Claudius Mladin, Inspectorul Școlar General al IȘJ Arad și-a obținut postul prin concurs, în anul 2015. Conform unei declarații a secretarului de stat pentru învățământ superior Gigel Paraschiv pentru site-ul News.ro, se pare că inspectorii au fost demiși pentru că „nu au transmis până la această oră situaţia privind starea învăţământului pe judeţ, aşa cum erau obligaţi, dar au fost şi probleme legate de auditul intern la nivel de inspectorat”.

Același Gigel Paraschiv a declarat pentru News.ro că în cazul inspectorului din Harghita a fost semnalată o neregulă, în cazul multora au fost semnalate câte două nereguli, însă în cazul celor 13 „s-au înregistrat mai multe neconcordanțe între contractul de management și realitate”.

Va contesta în instanță

Întrebat despre decizia Ministrului Educației, Claudius Mladin, Inspector Școlar General al Inspectoratului Școlar Județean Arad a declarat pentru Jurnal Arădean/ aradon.ro că își rezervă „dreptul de a acționa în instanță Ordinul de Ministru și notificarea ce a venit în cursul serii de vineri (18 august 2017 – n.red.), la ora 22:22. În cursul zilei de astăzi (luni, 21 august 2017 – n.red.) am primit și pe adresa oficială a Inspectoratului Ordinul de Ministru și notificarea cu număr de înregistrare la Inspectoratul Școlar. Asta înseamnă că am fost informat și notificat oficial, eu fiind în concediu. Voi depune o contestație în cursul acestei săptămâni și voi continua demersurile pentru a contesta Ordinul de Ministru. Mai multe nu comentez, ci, repet, îmi rezerv dreptul de a contesta în instanță decizia”.

Nu e singurul

Cei 13 inspectori generali demiși sunt din județele Arad, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Ialomița, Ilfov, Mehedinți, Olt, Sibiu, Tulcea și Vrancea. Inspectorul Școlar General din Arad nu este singurul care și-a manifestat intenția de a contesta în instanță decizia Ministrului Educației, Liviu Marian Pop. Dintre cei 13, până în acest moment și-au anunțat public intenția de a acționa Ministerul în instanță, pe lângă Claudius Mladin, Inspectorii Școlari Generali Cătălin Canciu (IȘJ Brăila), Florina Stoian (IȘJ Buzău) și Ștefan Firu (IȘJ Sibiu).

Claudius Mladin, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Arad, a fost, conform presei centrale, demis de către ministrul Liviu Pop, printr-un ordin trimis vineri seara, prin fax.Șefii Inspectoratelor Școlare din 13 județe a fost demiși printr-un ordin al ministrului Educației, Liviu P...15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor