Mobilizare impresionantă de forţe pentru numărătoare

Mobilizare impresionantă de forţe pentru numărătoare
ARAD – Sute de recenzori se vor ocupa în judeţul Arad de realizarea recensământului agricol.

Arădenii vor fi vizitaţi, în perioada care urmează, de persoane care le vor adresa o serie de întrebări legate de animalele din gospodărie sau terenurile deţinute. Pregătirile în ceea ce priveşte startul recensământului agricol în judeţul Arad sunt pe ultima sută de metri. Administraţia locală a numit deja comisiile care vor răspunde de organizare şi de buna desfăşurare a acţiunii. Totodată, a fost realizată şi sectorizarea teritoriului. Recenzorii vor fi instruiţi începând din noiembrie.

Sute de recenzori

Conform datelor existente la nivelul instituţiilor arădene, judeţul Arad prezintă un număr de 123.060 de exploataţii agricole (locul 26 în ierarhia judeţelor ţării), pentru înregistrarea cărora sunt necesari 78 de coordonatori, 100 de recenzori şefi şi 632 de recenzori, în condiţiile în care la nivel naţional sunt estimaţi 3.250 de coordonatori, 5.000 de recenzori şefi şi 30.000 de recenzori.

Mapa unui recenzor va conţine un număr de 180-210 formulare, aferente unui număr egal de gospodării ce alcătuiesc sectorul, iar 5-7 sectoare vor constitui o secţie, de care răspunde un recenzor şef.

Recenzorii vor fi interesaţi de informaţii generale privind exploataţia agricolă, modul de utilizare a terenului, irigaţii, efectivele de animale din gospodării, păşunat, adăposturi de animale, maşini şi echipamente agricole, număr de persoane care au lucrat în agricultură etc.

Cerinţă UE

Având în vedere calitatea de stat membru al Uniunii Europene şi acquis-ul comunitar în domeniul statisticii agricole, România trebuie să efectueze recensământul general agricol cu an de referinţă 2010.

JA – S.B.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase