Modernizări de patru milioane de euro la Spitalul Judeţean

De Alin Gherasim
Modernizări de patru milioane de euro la Spitalul Judeţean
© Au semnat contractele de finanţare FOTO: A.G.
Spitalul Judeţean Arad a prins două proiecte europene în valoare totală de aproximativ patru milioane de euro.

ARAD. Cea mai importantă unitate medicală a judeţului nostru continuă să se dezvolte şi să se modernizeze cu ajutorul fondurilor europene. Spitalul Judeţean Arad a accesat încă două proiecte finanţate de Uniunea Europeană, prin ADR Vest. Unul dintre proiecte are o valoare totală de 10,5 milioane de lei şi se referă la achiziţia de aparatură medicală performantă pentru ambulatoriul spitalului, iar celălalt proiect, în valoare de 6,8 milioane de lei, are drept scop extinderea Unităţii de Primire Urgenţe şi dotarea ei cu echipamente moderne. În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, şi Sorin Maxim, directorul ADR Vest, au semnat contractele de finanţare pentru cele două proiecte.
„UPU se va extinde cu 500 de metri pătraţi şi va fi dotat cu echipamente medicale. Ne dorim să soluţionăm două dintre provocările de la Urgenţe. Prima se referă la eficientizarea circuitului pacienţilor în UPU, iar a doua la reducerea timpilor de aşteptare a pacienţilor. Vrem să avem aparatură de specialitate la Urgenţe pentru ca pacienţii să nu mai fie nevoiţi să se plimbe de la UPU pe secţiile de specialitate şi înapoi la UPU”, a declarat Iustin Cionca.

Şi ambulatoriul
Al doilea proiect, cel care se referă la dotarea ambulatoriului, este şi cel mai mare, de 10,5 milioane de lei. „Din aceşti bani, va fi cumpărată doar aparatură medicală. Vorbim despre aparat de radiodiagnostic cu post de grafie şi scopie, computer tomograf, aparat radiologic DEXA, angiograf artere periferice, ecograf, turn de videoendoscopie şi maşină de spălat şi dezinfectat endoscoape”, a mai anunţat preşedintele CJA.
Sorin Maxim, directorul ADR Vest, a spus că „semnăm astăzi proiecte pe una dintre cele mai importante priorităţi. Din punctul meu de vedere, educaţia şi sănătatea sunt priorităţile. Uniunea Europeană, prin POR, finanţează, în special, prima zonă de contact cu pacienţii, respectiv Urgenţele şi ambulatoriul. Deocamdată, pe zona de rezidenţă, pe modernizarea efectivă a corpului spitalului, nu există linie de finanţare. Revenind la contractele de astăzi, echipamentele care urmează să fie achiziţionate vor satisface multe dintre nevoile zonei de diagnosticare”.

Să înceapă licitaţiile!
La final, Sorin Maxim le-a transmis celor de la Consiliul Judeţean faptul că responsabilitatea este acum în curtea administraţiei judeţene. „Am semnat astăzi contracte care totalizează peste 24,8 milioane de lei”, a spus Maxim, referindu-se la cele două proiecte ale spitalului, dar şi la proiectul de realizare a pistelor de biciclete în Sântana. „Sperăm să intrăm cât mai curând în faza de licitaţii. Din acest moment, responsabilitatea este la dumneavoastră”, a mai spus Sorin Maxim. Acesta a ţinut să felicite echipele care au lucrat la întocmirea acestor proiecte care, până la urmă, s-au dovedit unele câştigătoare.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !