Modificări legislative referitoare la contribuțiile de asigurări sociale

De Diana Dutu
Modificări legislative referitoare la contribuțiile de asigurări sociale
În atenţia persoanelor asigurate pe bază de contract de asigurare socială încheiat cu Casa Județeană de Pensii Arad.

Conform prevederilor art. 16 din Legea nr. 7/2017, a bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2017, publicată în Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 128 din 17.02.2017, câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2017 este de 3.131 lei.

În conformitate cu prevederile art. 138 lit.a din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, cota de contribuţie de asigurări sociale pe anul 2016 pentru condiţii normale de muncă este de 26,3%.

Articolul nr. 36 din legea nr. 263/2010, privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, prevede că baza lunară de calcul a contribuţiei de asigurări sociale pentru asiguraţii prevăzuţi la art. 6, alin. (2) o constituie venitul lunar asigurat, înscris în contractul de asigurare socială, dar nu mai puţin decât suma reprezentând 35% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat, respectiv 1.096 lei şi nici mai mult de 5 ori valoarea acestuia, respectiv 15.655 lei.

Contribuție minimă: 288 lei lunar

„Anunţăm persoanele asigurate în sistemul public de pensii pe bază de contract de asigurare socială, al căror venit asigurat înscris în contractul de asigurare socială, încheiat cu Casa Judeţeană de Pensii Arad este mai mic decât suma reprezentând 35% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat, respectiv 1.096 lei, că începând cu data de 20.02.2017, venitul lunar minim asigurat înscris în contractul de asigurare socială este de 1.096 lei, iar contribuţia minimă lunară este de 288 lei” / precizeaza Mihaela Vasil, director al Casei Județene de Pensii Arad.

Carnete de muncă

Persoanele care au depus carnetul de muncă la Casa Judeţeană de Pensii Arad şi nu l-au ridicat, sunt rugate să se prezinte la Casa Judeţeană de Pensii Arad, str. Voluntarilor, nr. 2A, camera nr. 9, cu actul de identitate pentru ridicarea carnetului de muncă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !