Moisescu out, Dekany încă o şansă

21Comentarii
Moisescu out, Dekany încă o şansă
ARAD. Delegaţia Permanentă a PNL Arad a decis în această după masă să renunţe la Cristian Moisescu, dar nu şi la Tiberiu Dekany.

Întrunire decisivă astăzi în cadrul Partidului Liberal arădean. Decisivă în mod special pentru cei doi consilieri locali Cristian Moisescu şi Tiberiu Dekany care au fost propuşi pentru excludere. Dacă în cadrul Birourilor Judeţene şi Municipale ale partidului ambele excluderii au întrunit numărul de voturi necesar, astăzi liberalii au decis să îi mai dea o şansă lui Dekany.

Moisescu nu a participat

Aproximativ 90 de liberi din tot judeţul au venit astăzi să ia parte la Delegaţia Permanentă a partidului condus de Ioan Cristina. Cel mai fierbinte subiect de pe ordinea de zi a reprezentat-o excluderea celor doi consilieri locali amintiţi anterior. În cazul lui Cristian Moisescu lucrurile au stat relativ simplu, dat fiind faptul că acestqa nu a dorit nici măcar să participe la Delegaţia Permanentă scuzându-se că are ore la universitate. „Poate dacă ar fi participat şi el la Delegaţie şi ar fi luat cuvânt situaţia ar fi fost ceva mai diferită”, a punctat preşedintele PNL Arad, Ioan Cristina.

Momentul votului

De celaltă parte Tiberiu Dekany a participat la Delegaţia Permanentă şi a luat chiar şi cuvântul explicându-le liberalilor din sală situaţia sa. În momentul votului 54 de liberi s-au declarat pentru excluderea lui Cristian Moisescu din partid, în timp ce 33 au votat împotriva, iar în cazul lui Dekany au fost 28 de voturi pentru şi 54 împotrivă. Preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Arad, Flori Galiş, organizaţie din care fac parte cei doi consilieri, a explicat că: „Nu a fost o decizie uşoară. Sigur că nu ne plac aceste situaţii dar trebuie să vedem realitatea. Dacă domnul Moisescu va considera de cuviinţă va putea contesta decizia la curtea de onoare şi arbitraj, dar domnul Moisescu a avut ocazia să se apere şi nu a făcut-o”.

Urmează şi alţii?

Cât despre posibilitatea ca alte cazuri de acest fel să mai existe în cadrul PNL Arad, preşedintele Ioan Cristina ne-a spus: „Există posibilitatea ca şi alţi consilieri să fie sancţionaţi, dacă nu îşi vor face treaba. În ceea ce priveşte consilierii judeţeni, dintre care fac şi eu parte, pot să vă spun că se absentează doar în cazuri deosebite. În rest se participă la toate şedinţele”.

Andreea Pintea

andreea.pintea@informmedia.ro21Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor