Moldovan şi Răchită audiaţi de judecător

52Comentarii
Moldovan şi Răchită audiaţi de judecător
ARAD - Timp de aproape patru ore, Ovidiu Răchită şi Florin Moldovan au povestit ce au făcut în preajma datei la care a avut loc omorul de care sunt acuzaţi.

Primul chemat la bară, Moldovan şi-a menţinut cele scrise şi în scrisorile trimise pe adresa redacţiei, şi anume că totul a început de la comisarul Chifan care i-a dat de înţeles la un moment dat că e pasibil de 25 de ani de închisoare dacă nu depune mărturie împotriva lui Ovidiu Răchită. Sub jurământ, Moldovan a povestit instanţei cum l-a văzut pe comisarul Chifan pentru prima dată când l-a vizitat în penitenciar, după ce a fost închis şi acuzat de moartea lui Traian Trifa.

Vizitele unui comisar

”În august 2009 am fost vizitat de comisarul Chifan care mi-a sugerat că Răchită ar fi autorul omorului şi că dacă eu susţin asta mă va ajuta. A spus că au probe ADN. Eu i-am spus să folosească probele pentru că eu îi refuz propunerea. La sfârşitul lui septembrie 2009 am fost duşi la Parchetul Arad pentru audieri. Am rămas mirat când fiind duşi în curtea interioară a venit şi iubita mea şi mi-a spus că au probe ADN şi să spun că Răchită e autorul. Comisarul Chifan, care a venit şi el a insistat să dau declaraţie în acest sens spunând că în caz contrar voi fi şi eu condamnat la 25 de ani de închisoare. Am dat acea declaraţie în care am scris că Ovidiu Răchită mi-a povestit cum a omorât victima. Detaliile din declaraţie le-am scris la sugestiile comisarului Chifan. Conştiinţa m-a determinat să revin şi să revin asupra declaraţiei. Mi-am sunat şi concubina atunci şi i-am spus că regret”, a declarat Florin Moldovan în faţa instanţei.

Alibi pentru Ovidiu Răchită

După ce procurorul şi avocatul au terminat cu întrebările în ceea ce-l priveşte pe Florin Moldovan, judecătorul l-a chemat în sala de tribunal pe Ovidiu Răchită pentru a-l audia. Acesta a povestit instanţei că nu l-a cunoscut niciodată pe Traian Trifa şi că în perioada în care a fost comis omorul se afla în imposibilitatea de a se deplasa singur. Răchită a spus că avea piciorul stâng operat şi că putea umbla doar cu ajutorul unor cârje iar de condus nici nu putea fi vorba, un prieten îl ducea cu maşina unde avea nevoie. De asemenea, Răchită a declarat că în 23 mai se afla în vizită la fratele concubinei de atunci, care îşi sărbătorea ziua numelui, iar apoi, în aceeaşi seară a plecat împreună cu iubita la un alt prieten în vizită. La plecare s-a întâlnit cu Moldovan care se ducea în vizită la acelaşi prieten.

Crosa de golf şi petele de sânge

Ovidiu Răchită a mai declarat că nu ştie ale cui pot fi petele de sânge găsite în maşina deţinută la acea vreme sau cum au ajuns ele pe bancheta din spate. Reamintim că anchetatorii au găsit pete de sânge pe bancheta din spate a fostului Audi A6 a lui Răchită, maşină despre care se presupune că l-ar fi transportat pe Traian Trifa. De menţionat că maşina a schimbat din 22 mai 2004 (data comiterii omorului) mai mulţi proprietari, fiind chiar şi recarosată. În ceea ce priveşte crosa de golf cu care se presupune de asemenea că ar fi fost lovită victima, Răchită a declarat că în 2002, în urma unei razii a poliţiei, comisarul Ţica i-a confiscat-o şi nu i-a mai înapoiat crosa. În 2007, după ce a ieşit din penitenciarul din Budapesta, unde a fost închis pentru 4 luni, a cumpărat un set de crose de golf cu scopul de a le vinde în România.

Milicici Dolinar şi Flavius Costea

”În 2007 după ce Milicici Dolinar şi Flavius Costea au fost arestaţi, avocatul lor le-a propus să dea declaraţii împotriva mea în care să scrie că eu aş avea legătură cu omorul săvârşit asupra lui Traian Trifa, ca să scape de pedeapsa cu închisoarea. Cei doi au refuzat. Pot să vă spun că avocatul acela îi reprezintă pe cei din clanul ”Împăratul” acum. Soţia lui Flavius Costea m-a sunat atunci. Eu eram cu Moldovan şi ne-am întâlnit cu ea în faţa blocului, ocazie cu care aceasta mi-a povestit ce intenţiona acel avocat”, a povestit Ovidiu Răchită.

Atât Florin Moldovan cât şi Răchită au spus instanţei că martorii sub acoperire care au dat declaraţie împotriva lor sunt din clanul Rohozneanu şi că totul a pornit de la jocul de alba neagra asupra căruia cei din clan vroiau să deţină supremaţia. De asemenea Moldovan a mai invocat motive pentru care cei din clanul ”Împăratul” au dat declaraţii în dosarul Trifa. ”Împotriva lor am depus o plângere după ce am fost înjunghiat. M-au ameninţat să o retrag în caz contrar ne vor băga cazul Trifa pe gât”, a mai spus Florin Moldovan. Procesul se vor relua în 23 aprilie cu audierile martorilor.

I.C.52Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor