Momentul adevărului în procesul primarului

11Comentarii
Momentul adevărului în procesul primarului
ARAD. Tribunalul Arad aşteaptă expertizele de la casa de pe strada Caragiale şi la terenul fostei Fabrici de Zahăr.

Încă o înfăţişare în procesul în care primarul Falcă este acuzat de fapte de corupţie. Marţi, la Tribunalul Arad, ar trebui să fie momentul adevărului. Evaluatorii ar trebui să indice care este preţul adevărat pe care primarul Gheorghe Falcă ar fi trebuit să-l plătească pentru casa de pe strada Caragiale, dar şi preţul pe care Elecon ar trebui să-l plătească pentru terenul fabricii de zahăr.

La ultima înfăţişare, cea de la începutul acestei luni (pe 9 noiembrie), judecătorul a precizat că, pe 23 noiembrie, ambele evaluări vor trebui prezentate, nici o amânare nefiind admisă. Câteva probleme au existat până atunci: firma care a executat expertiza pentru casa primarului de pe strada Caragiale a refuzat să depună actele la dosar decât după ce cei care au comandat-o  (reprezentanţii legali ai edilului) vor plăti suma întreagă pentru aceasta. Din cei 1.200 de lei care trebuiau să-i revină expertului pentru evaluarea făcută la imobilul de pe Caragiale, doar 500 de lei fuseseră plătiţi până pe 9 noiembrie, însă, fără doar şi poate, suma va fi plătită în integralitate până la momentul înfăţişării.

Final de proces

Este posibil, însă, ca rezultatele expertizei să nu fie pe placul tuturor şi, ca atare, să se ceară o contraexpertiză. Sau să se ceară amânarea pentru studierea lor. Martori de ascultat în acest proces nu mai sunt, aşa că dincolo de posibilele noi cereri ale avocaţilor (la ultimele înfăţişări avocaţii cu greutate din Bucureşti ai inculpaţilor din acest proces au lipsit), judecata pe fond, în primă instanţă, se apropie de final. Cel mai probabil, un verdict va fi dat în primăvară.



11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor