Monografii pentru cartierele Aradului

4Comentarii
Monografii pentru cartierele Aradului
ARAD – Vom avea şase monografii ale cartierelor Aradului, până la finele acestui an.

Trei cartiere ale oraşului vor avea monografiile finalizate până în cursul lunii august, respectiv, alte trei mongrafii ale cartierelor vor fi gata până la sfârşitul acestui an. Dezvăluirea a fost făcută ieri în cadrul simpozionului „Cartierele Aradului, între tradiţie şi valori”. Simpozionul a fost prima etapă din cadrul unui proiect de editare a unei monografii a Aradului, o lucrare colectivă care ar putea sta la baza unui manual de istorie locală pentru elevii din şcolile arădene. În cadrul simpozionului s-a subliniat faptul că istoria municipiului Arad nu se poate scrie decât luând în considerare istoria tuturor cartierelor oraşului. „Este un eveniment unic în România. Suntem singurul oraş din ţară care doreşte să cunoască tradiţia fiecărui cartier în parte”, a declarat viceprimarul Geanina Pistru.

Evenimentul a fost organizat în Sala Festivă a Primăriei de CJA, prin Centrul Cultural Judeţean cu sprijinul Primăriei Municipiului Arad, la iniţiativa unor oameni de cultură, a parlamentarilor arădeni şi reprezentanţi ai comunităţilor din cartierele Aradului. La eveniment au participat şi câţiva dintre iniţiatorii acestui demers parlamentarii PDL Claudia Boghicevici, Adrian Niţu, Riviş Tipei şi Ovidiu Marian. Participanţii au făcut o incursiune în premieră în  istoria locală, în urma unei munci intense de cercetare, cu scopul de a scoate la lumină elementele specifice care au definit fiecare din zonele care compun Aradul zilelor noastre.

Expoziţie

Cu sprijinul Compexului Muzeal Arad şi al Arhivelor Naţionale a fost organizată şi o expoziţie de fotografii de epocă, documente şi costume tradiţionale care a ilustrat aspecte din viaţa locuitorilor din diversele cartiere ale Aradului de-a lungul timpului.

S.B.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor