Monumentul Marii Uniri, din nou în atenţie publică

De Diana Dutu
9Comentarii
Monumentul Marii Uniri, din nou în atenţie publică
Viceprimarul Călin Bibarţ a vorbit în plenul CLM despre ultimele intenţii ale Ministerului Culturii.

ARAD. Au trecut mai bine de patru luni de la Ziua Naţională a României, s-a dus şi euforia generată de manifestările dedicate Anului Centenar. Iar noi, arădenii, am rămas cu un gust amar generat de impotenţa autorităţilor de amplasa la Arad Monumentul Marii Uniri de la 1918. Nu v-a încercat, de la 1 Decembrie încoace, curiozitatea de a şti ce se întâmplă cu Monumentul? Nu v-aţi întrebat ce soartă o mai avea opera artistului Florin Codre, dacă se mai gândeşte cineva să amplaseze Monumentul la Arad, dacă s-a făcut ceva în această direcţie?

Ei bine, fie ca v-aţi întrebat sau nu, viceprimarul Călin Bibarţ a dat câteva explicaţii pe subiect, în plenul Consiliului Local Municipal întrunit săptămâna aceasta. „Au fost întotdeauna, referitor la Monumentul Marii Uniri, două aspecte: cică ar trebui Primăria Arad să facă soclul/ fundaţia sau că Primăria Arad nu dă teren. Am în faţă Ordinul de ministru nr.2202 din 2 aprilie 2019, cu care a şi venit la noi domnul secretar de stat. Articolul 1: Prin prezentul ordin se împuterniceşte domnul Alexandru Pugna, secretar de stat, să semneze în numele şi pe seama Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale contractul de superficie cu titlu gratuit asupra imobilului înscris în Cartea Funciară nr…. strada Corneliu Coposu. Adică, în traducere: de-abia acum, în 2 aprilie, Ministerul a venit să-şi preia terenul pe care dumneavoastră (consilierii locali-n.r.) l-aţi votat încă de anul trecut. Şi tot acum ne-au anunţat că şi-au clarificat problemele juridico-economice şi demarează procedura de licitaţie pentru fundaţie, postament ş.a.m.d. şi vor fi prezenţi, funcţie de cum evoluează licitaţia, să monteze Monumentul în Arad. Asta ca să închidem un vechi subiect în care aţi tot spus ba că Primăria nu vrea, ba că nu le dăm terenul. Cu ocazia asta, cred că toată lumea e lămurită” – a punctat viceprimarul Călin Bibarţ.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor