Mor mai mulți arădeni decât cei care se nasc

De Monica Ardelean
7Comentarii
Mor mai mulți arădeni decât cei care se nasc
Aradul se păstrează într-un trend negativ al sporului natural al populației.

Primele luni ale anului 2016, conform buletinului statistic, indică o scădere a sporului natural la nivel de județ față de ultimele luni ale anului 2015. Cu alte cuvinte, suntem tot mai puțini arădeni. În ianuarie 2016 au murit cu 248 de persoane mai mult decât numărul copiilor născuți. În februarie a fost înregistrat același trend descendent, când diferența dintre cei morți și cei abia născuți a fost de 190 persoane. Pentru a avea o comparație, luna cu cea mai mică diferență dintre morți și vii a fost luna septembrie a anului 2015 când s-a înregistrat un minus de doar 11 persoane. Din păcate, pentru nici o lună din anul 2015 nu a existat un spor pozitiv al populației județului, ceea ce înseamnă că lună de lună, în Arad mor mai multe persoane decât se nasc. În schimb stăm bine la raportul dintre căsătorii și divorțuri. În ianuarie 2016 nu a fost înregistrat nici un divorț, dar au fost oficiate 141 de căsătorii. În februarie au fost 52 de divorțuri, însă au fost oficiate și 154 de căsătorii. Cele mai multe cupluri, 84, au divorțat în luna martie a anului 2015 și în luna octombrie, 80 de cupluri. În ambele luni însă , numărul căsătoriilor a fost mult mai mare. Căsătoriile nu implică, se pare, și copii pentru că tinerii nu sunt prea dornici de a crește familia sau se limitează la un singur copil iar șansele ca Aradul să obțină un spor pozitiv al populației rămân destul de mici.

Cu plus la nivel național

În primele luni ale anului 2016, trendul negativ a fost menținut și la nivel național, cu un spor de -7.757 în luna ianuarie și -8.308 la nivelul lunii februarie. Însă, pe parcursul anului 2015 a fost înregistrat un spor pozitiv în lunile iunie, iulie, august și septembrie.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor