Moş Crăciun are 100 de ani

8Comentarii
Moş Crăciun are 100 de ani
ARAD – Jandarmii arădeni i-au adus în dar, de ziua lui un tort, o şampanie şi o diplomă de excelenţă.

PanteaCrăciun e plin de viaţă, vesel şi sănătos. Şi-a întâmpinat oaspeţii, la cei 100 de ani pe care i-a împlinit ieri cu zâmbetul pe buze. L-au felicitat jandarmii arădeni, fiind unul dintre ai lor, l-a felicitat şi cadorisit şi autorităţile locale, prieteni, vecini şi toată familia.  A povestit cu mintea şi vorba limpede întâmplări din lunga sa viaţă.  S-a născut la 11 ianuarie 1910 în localitatea Călacea jud. Bihor, iar acum locuieşte în cartierul Grădişte. În 1932 a fost încorporat în rândul efectivelor de jandarmi, efectuând stagiul militar până în  1933 când a fost lăsat la vatră cu gradul de sergent. În 1943 a primit ordinul de concentrare care îl trimitea pe front în linia întâi,  în cadrul Batalionului de Jandarmi din Divizia 19 Română. În urma luptelor duse pe teritoriul U.R.S.S., în 26 aprilie 1944 a căzut  prizonier fiind ţinut în lagărele de prizonieri de război departe de cei dragi. După 7 ani s-a întors în ţară din prizonierat pe data de 21 aprilie 1951.

Secretele longevităţii

Medicul de familie, dr. Dihel Aurelia, care-l cunoaşte de mai bine de 28 de ani dezvăluie secretele acestei sănătăţi de fier „Gîndirea  pozitivă, paharul de vin şi măsura, aplicată în tot ceea ce face, sunt cele trei mari secrete. Se mai adaugă la aceasta şi iubirea cu care a fost înconjurat în familie şi pe care a dăruit-o necondiţionat. A trecut cu bine peste o boală cruntă datorită extraordinarului optimism şi vitalităţii ce l-a caracterizat în toţi aceşti ani”. Şi a avut-o alături, în tot acest timp pe soţia sa, Pantea Elena, ceva mai tânără, are doar 86 de ani cu care vieţuieşte de mai bine de 55 de ani.

M.A.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor