„Moșteniri”, la muzeul din Șiria

De Eugen Rogojan
1Comentariu
„Moșteniri”, la muzeul din Șiria
Salonul Șirian de artă plastică a vernisat expoziția „Moșteniri – Traian Chevereșan, Dorin Lihor”, la Muzeul Memorial „Ioan Slavici și Emil Monția”.

La finalul săptămânii, Muzeul Memorial „Ioan Slavici și Emil Monția” din Șiria, parte a Complexului Muzeal Arad, a fost gazda vernisajului Salonului Șirian de artă plastică. „Alături de toți cei dragi nouă, care au ales să ne fie alături la acest minunat act cultural de înaltă ținută desfășurat la Șiria, am evocat personalitățile regretaţilor artiști plastici Traian Chevereşan și Dorin Lihor, continuând apoi cu prezentarea membrilor activi ai Salonului, și anume domnul Ioan Lasca, doamna profesor Rodica Gorun, dumneaei prezentând o radiografie a Salonului Şirian de Artă Plastică, de la începuturile acestuia, undeva prin anul 1961 și până în prezent, tânăra viitoare pictoriţă Teodora Back și artistul plastic Petru Voştinariu, cel care s-a ocupat cu seriozitate și profesionalism de aprecierile critice cu privire la lucrările prezente în cadrul expoziției”, scrie Laura Moț, muzeograf în cadrul Complexului Muzeal Arad.

Pe lângă arta plastică, cei prezenți la vernisaj s-au bucurat și de două cântece interpretate de tânăra Daria Back, un colaj muzical oferit de către prof. Marian Gorun și un moment literar susținut de către Ioan Lasca. „Pentru cei prezenți la vernisarea acestei expoziții, emoțiile au fost puternice, trăirile au fost înălțătoare și bucuria consimțită. E o confirmare a faptului că muzeul rămâne unul din pilonii principali pe care se sprijină cultura, iar la Șiria, cultura este la ea acasă, datorită artiștilor noștri minunați, care sunt păsări fragile, cu aripile îndumnezeite, crescute înlăuntru, și care prin zborul lor, ne aduc lumină în suflete și ne apropie de atemporalitate, de Dumnezeu!”, spune Laura Moț.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor