Împreună cu mascota Strofocilă

Împreună cu mascota Strofocilă
Împreună cu mascota Strofocilă
ARAD – Într-o zi frumoasă de 17 septembrie au venit sfioşi spre şcoală pentru a „toarce” împreună firul cunoaşterii.  Impreuna cu mascota Strofocila (22.10.2007) | VIDEO

În clasa I C, de la Şcoala Generală nr. 4 „Ioan Slavici”, 27 de copii minunaţi descifrează tainele scrisului, cititului şi socotitului alături de institutoarea Alexandra Şimăndan..

La început, şcoala era pentru ei doar o „clădire mare”. Cum zilele treceau, aşteptau mereu altceva, iar în câteva zile clădirea s-a transformat într-o cetate a celor ce învaţă pentru a ajunge ceea ce-şi doresc în viaţă. Copiii s-au transformat din colegi în prieteni, dându-şi seama că pe drumul cunoaşterii le stă alături învăţătoarea lor, dar şi părinţii şi bunicii.

„Şi… surpriză. La şcoală şi-au mai găsit un «prieten», pe Strofocilă, mascota clasei noastre. Zilnic, acesta merge în vizită la câte un copil. Am descoperit din paginile jurnalului pe care îl completează copilul care-l ia pe Strofocilă, că alături de el temele par mai uşoare, joaca e mai plăcută, iar somnul de noapte e mai dulce”- ne spune Alexandra Şimăndan. Bucuria mea e cu atât mai mare, cu cât chiar prima probă de control  a fost asistată de Strofocilă, iar rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor”.

După ce începutul se va fi transformat în amintire, când anii îşi vor lăsa mantia vrăjită peste „ceea ce a fost”, vor zâmbi cu toţii fericiţi ştiind că au învăţat unii de la alţii, că şi-au petrecut împreună o perioadă minunată. Şi, poate, se vor amuza de ceea ce ne-au spus că ar dori să fie când vor fi mari…

V.F.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !