Munca străinilor în România

ARAD – Conform Legii 344/2006, care a intrat în vigoare din 17 februarie 2007, cetăţenii membri ai Uniunii Europene nu vor avea nevoie de permise de muncă pentru activitatea pe care o vor desfăşura în ţara noastră pe o perioadă de 1 an.

Aceşti detaşaţi vor fi reprezentaţi de un administrator desemnat de angajatorul străin sau ales dintre aceşti detaşaţi să-i reprezinte.

Angajatorul străin care detaşează va încheia cu beneficiarul român un contract comercial în care-şi va defini şi concretiza condiţiile de colaborare şi va nominaliza persoanele detaşate conform procedurii din Hotărârea 104/2007.

„Angajatorul care detaşează va trebui să facă dovada unui raport legal de muncă cu cetăţeanul detaşat printr-o declaraţie care se transmite, în limba română, inspectoratului teritorial de muncă în a cărui rază urmează să se desfăşoare activitatea, cu minimum 5 zile înaintea începerii activităţii salariatului.

Se transmite şi o comunicare privind detaşarea salariaţilor, în limba română, ITM în a cărui rază urmează să se desfăşoare activitatea, cu minimum 5 zile anterior începerii activităţii salariaţilor detaşati pe teritoriul României, dar nu mai târziu de prima zi de activitate”, spune Marius Amzulescu, inspector şef al ITM Arad.

G.K.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !