Muncitori fara acte de angajare, amendati

De Simona Butaru
Nu toţi au avut acte de angajare FOTO: FAN
Nu toţi au avut acte de angajare FOTO: FAN
Cinci persoane din judeţul Arad care s-au dus la muncă fără a li se face actele de angajare din partea firmei au fost amendate de Inspecţia Muncii.

ARAD. Aradul este din nou pe harta județelor în care a fost depistată muncă la negru. Potrivit unui comunicat de presă emis de Inspecția Muncii, în perioada 26-30 ianuarie 2015, instituția a aplicat, la nivelul întregii țări, amenzi în valoare de 396.954 de euro și a depistat 91 de persoane fără contracte individuale de muncă.

Cele mai grave cazuri au fost la Constanța, unde s-au descoperit 11 persoane muncind fără forme legale, șapte descoperite la o societate comercială din domeniul hotelier și patru la un angajator din domeniul comerțului. Pentru angajatorul care oferea facilități de cazare inspectorii de muncă au făcut propuneri de cercetare penală, deoarece a primit la muncă mai mult de 5 persoane, fără contracte individuale.

„În domeniul relațiilor de muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 1.261.600 de lei din care 781.000 de lei pentru muncă la negru. Au fost sancționați 438 de angajatori. Au fost sancționate 14 persoane fizice pentru că au acceptat să muncească la negru. 8 dintre ele erau din Bihor, 5 din județul Arad și una din Iași”, se precizează în comunicatul de presă.

În aceeași perioadă, în domeniul securității și sănătății în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 485.000 de lei. Pentru deficiențele constatate, inspectorii de muncă au dispus oprirea din funcțiune a două echipamente în județul Dolj și a unui echipament de lucru în județul Neamț, pentru a fi prevenite posibile accidente.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !