Municipiul Arad s-a înfrăţit cu oraşul Betleem

De Andreea Pintea
Reactualizat la:
2Comentarii
Municipiul Arad s-a înfrăţit cu oraşul Betleem
© Semnarea acordului de înfrățire FOTO: A.P.
În cadru festiv, primarul Aradului, Călin Bibarț și primarul oașului Betleem, Anton Salman, au semnat acordul de înfrățire.

Aradul s-a înfrățit cu orașul Betleem din Palestina. Evenimentul a avut loc în cadrul şedinţei festive a Consiliului Local Municipal organizată cu ocazia Zilelor Aradului. Semnatarii documentului au fost primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ şi primarul oraşului Betleem, Anton Salman.

Prin acest acord de înfrățire cele două orașe își doresc să contribuie la dezvoltarea, diversificarea şi consolidarea cooperării dintre cele două țări, prin programe comune culturale, sportive, educaționale, sociale și prin utilizarea metodelor moderne de cooperare.

„Astăzi, Aradul, un oraş creştin şi cu tradiţii, are bucuria de a perfecta un proiect de simţire creştină, acela al înfrăţirii cu oraşul Betleem, locul de naştere al lui Isus Hristos! Vă mărturisesc că pentru mine şi pentru arădenii pe care îi reprezint este un act mai mult decât onorant. Este un act şi un gest de suflet care se leagă cu sentimentul de familie şi iubire creştină”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.

„Sperăm ca odată cu semnarea acestui acord să avem parte de un schimb de experienţă fructuos în diverse domenii, iar un domeniu important este cel cultural. Cultura vorbeşte despre tradiţie, educaţie şi alte sectoare ale vieţii. Sper că vom aduce un plus de valoare relaţiei dintre cele două oraşe. Acest acord va aduce oamenii împreună cu scopul de a se înţelege reciproc. Vom aduce cele două oraşe împreună. Vom putea experimenta cultura păcii în cele două oraşe”, a declarat primarul oraşului Betleem, Anton Salman.

Intenție, încă din 2017

Inițiativa de stabilire a unor relații de înfrățire între cele Arad şi Betleem a fost formulată pentru prima oară în septembrie 2017, cu prilejul vizitei la Arad a Excelenței Sale, Fuad Kokaly, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotențiar al Statului Palestina în România. O primă punte de legătură între orașele Arad și Betleem a fost stabilită deja, odată cu colaborarea dintre Colegiul de Arte ,,Sabin Drăgoi’’ din Arad și Academia de muzică din Betleem, parteneriat ce s-a materializt prin schimburi de elevi în lunile aprilie și iunie a acestui an.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor