Municipiul mănâncă bani din judeţ

2Comentarii
Municipiul mănâncă bani din judeţ
ARAD – Lucrările din municipiu s-au dovedit mai scumpe decât se aşteptau iniţial specialiştii.

Au costat mai mult decât s-au aşteptat specialiştii. Este vorba despre o serie de lucrări relizate la sistemul de alimentare cu apă din judeţ. Consilierii judeţeni sunt convocaţi, la ultima şedinţă de Consiliu din acest an, să aprobe unele modificări la planul de investiţii pe acest an al Companiei de Apă.

După ce la finele lunii trecute, administraţia judeţeană a operat unele modificări în ceea ce priveşte valoarea investiţiilor, acum, aleşii sunt chemaţi să facă o nouă modificare. Nu va creşte valoarea banilor cheltuiţi, dar se vor majora fondurile destinate unor anumite lucrări, în defavoarea altora. În principal, lucrările din municipiu au „înghiţit” mai mulţi bani decât erau prevăzuţi în calculele iniţiale. „Datorită problemelor apărute pe parcursul acestui an în derularea acestor lucrări au fost şi sunt necesare modificări de structură a Planului de Investiţii. Astfel, a fost necesară majorarea sau micşorarea valorii la unele lucrări”, se subliniază în susţinerea proiectului.

Sute de mii de lei

Astfel, pentru lucrarea „Terminare reţele apă tronson Ardealului – Ineului şi Partizanilor – Iancu Jianu – Ardealului, grupuri pompare ridicare presiune şi reţea apă: Piaţa UTA Bl.I8-I10 , U1-U3” a fost nevoie de o suplimentare a fondurilor cu 45.000 lei. Operaţiunea de reabilitare a branşamentelor uzate şi refacere carosabil în municipiul Arad a necesitat o majorare a fondurilor cu 55.000 lei. O altă lucrare, de reabilitare a branşamentelor pe Calea Radnei de la str. Severin la str. Păşunii şi str. Simion Popa, a avut nevoie, de asemenea, de o suplimentare cu 15.000 lei.

La Archiş, pentru reabilitarea conductei de aducţiune se va face o majorare a fondurilor alocate cu 10.000 lei, iar pentru lucrările de ridicări la cotă a căminelor se suplimentează fondurile cu 5.000 lei.

O lucrare mare pe raza municipiului are nevoie de suplimentare cu 50.000 lei. Este vorba despre reabilitarea de colectoare menajere pe străzile: Hunedoarei – Emil Gârleanu – P-ţa Sârbească, pe o lungime de 690 metri, Alecu Russo – Carol Davila pe o lungime de 450 m, Aleea Haţeg (Bl. 5-1, 5-2, 5-3), Badea Cârţan (de la Brumărel la Trandafirilor), Bârsei, Revoluţiei 26-38 pe o lungime de 300 metri, Reşiţei.

Almaş şi Livada, minus

Se vor reduce în schimb fondurile estimate iniţial pentru reabilitare rezervor, împrejmuire rezervor şi conductă legătură rezervor la Almaş, cu suma de 80.000 lei. Totodată, se taie de la extinderea reţelei de alimentare cu apă la Livada, o sumă deloc de neglijat: 100.000 lei.

JA – S.B.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor