Muzeul Arad, la „Art Safari”

De Vasile Filip
"Două surori" de Nicolae Tonitza şi "După-amiază de vară" de Catul Bogdan
"Două surori" de Nicolae Tonitza şi "După-amiază de vară" de Catul Bogdan
Invitat alături de muzeele din Baia Mare, Constanța, Craiova, Târgu Mureș, Pitești, Galați, Râmincu Sărat.

ARAD. Art Safari Bucharest este un eveniment anual destinat deopotrivă artei românești și regionale, cu accent pe evoluțiile sale contemporane, la care sunt invitate să expună galeriile de artă contemporană românești și internaționale, dar și muzee de artă din România
Muzeul de Artă Arad participă, în calitate de invitat, alături de alte șapte muzee de artă (Baia Mare, Constanța, Craiova, Târgu Mureș, Pitești, Galați, Râmincu Sărat), la evenimentul Art Safari București 2015.
Cele două secțiuni oferă o colecție vastă de lucrări, inclusiv acelea ale artiștilor consacrați sau debutanți, împreună cu o serie de expoziții tematice organizate în parteneriat cu muzeele și instituțiile culturale din România.
Expozițiile muzeelor românești se vor concentra fie pe o perioadă anume, fie pe o tematică, cum ar fi Avangarda, Maeștrii Români Moderni și Social Realismul, iar instituțiile culturale vor aduce în atenția publicului programele lor create pentru a promova și susține arta.
„Subsumate conceptului expozițional Portretul: subiect/subiectivism (Sala Clio, 16-24 mai), zece lucrări semnificative pentru evoluția colecția de artă, dar și pentru opera artiștilor selectați, reprezintă muzeul arădean – ne-a spus Adriana Pantazi, muzeograf la Complexul Muzeal Arad (Muzeul de artă).
Vor fi expuse portrete semnate de Ion Andreescu, Nicolae Tonitza, Kimon Loghi, Octav Băncilă, Iosif Iser, Sabin Popp și figuri în peisaj pictate de Catul Bogdan, Samuel Mützner, Camil Ressu, Dumitru Ghiață. Accentul cade pe subiect, portretul este interpretarea lui subiectivă. Pe de altă parte, din contextul micro-expoziției se detașează lucrări cu poveste sau povești despre anumite personaje”.

Peste 300 de artişti

Art Safari București 2015 expune o panoramă a artei româneşti de patrimoniu şi contemporană, alături de o selecţie de artişti reprezentaţi de galerii internaţionale din Estul și Vestul Europei. Selecţia va cuprinde în jur de 50 de galerii şi instituţii culturale, care vor prezenta lucrările a peste 300 de artişti.

Taguri: , , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !