Muzeul arădean, la „Art Safari”

De A.S.
Muzeul arădean, la „Art Safari”
Muzeul de Ară Arad este invitat la „Art Safari” – Pavilionul de Artă Bucureşti 2916.

După experiența din anul 2015, când Muzeul de Artă / Complexul Muzeal Arad a participat cu un stand propriu (pictori români moderni), extrem de bine apreciat, de astă dată organizatorii „Art Safari” ne-au invitat cu lucrări integrate conceptului expozițional centrat pe sărbătorirea centenarului Dada.

Sub semnul avangardei – moment marcant pentru arta românească și universală – sunt reunite lucrări de la 22 de muzee din România și 6 colecții particulare.

Participarea arădeană

„Muzeul din Arad participă cu cinci compoziții și peisaje abstracte realizate de Hans Mattis-Teutsch (1884-1960) între anii 1913-1922 și două lucrări reprezentative pentru arta oficială din anii ’50, pictate de Max Hermann Maxy (1895-1971). «Mama eroină» și «În uzina Reșița» – picturi «rupte» oarecum din contextul expozițional – au fost selectate de către curatorul Raya Zommer-Tal (director și curator șef al Janco – Dada Museum din Ein Hod / Israel, expert internațional în studiul mișcării Dada și al operei lui Marcel Iancu) cu intenția de a oferi un profil complet pentru artistul M. H. Maxy”, a declarat dr. Adriana Pantazi – muzeograf la Muzeul de Artă Arad/ Complexul Muzeal Arad.

Până în 15 mai

Cea de-a treia ediție a Pavilionului de Artă București – Art Safari, cea mai mare expoziție de artă din România, organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului București, sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO și al Federației Europene a Asociațiilor, Cluburilor și Centrelor pentru UNESCO, se desfășoară, până în 15 mai, în Palatul Dacia-România (str. Lipscani 18-20)

Cea mai mare expoziție de artă din România este o expoziție rebelă, o expoziție care generează întrebări incomode la adresa societății și a scopului artei, la sensibilități burgheze și norme tradiționale. Publicul este chemat să descopere ce înseamnă un Palat al artei, repus cu ocazia „Art Safari 2016” în circuitul urban și în istoria Bucureștilor.

La Centenarul Dada

În doar 11 zile, 60 de galerii și instituții culturale din țară și străinătate, 5 colecții private expuse în premieră și o expoziție centrală de 350 de opere în cinstea Centenarului Dada îi vor determina pe vizitatori să pună la îndoială tot ce cunosc.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !