În Cetatea Aradului să se regăsească istoria

Autorităţile locale au început în urmă cu câţiva ani demersurile de preluare a Cetăţii Aradului în domeniul public al municipiului şi de introducere a obiectivului în patrimoniul cultural, în scopul redării ei în circuitul civil.

Ministerul Apărării Naţionale a fost de acord cu reconversia civilă a Cetăţii. În urmă cu două zile, consilierii au aprobat protocolul ce va fi încheiat între MApN şi CLM. Ce doresc arădenii să regăsească în Cetate, odată aceasta trecută în circuitul civil?

Geza Dombi, 50 ani: „Eu cred că va fi foarte frumos pentru arădeni. Va fi o zonă atractivă pentru turiştii străini. Mă gândesc că sunt lucruri vechi acolo, Cetatea are câteva sute de ani buni. Eu aş vrea să fie acolo un fel de muzeu. Nu birturi, că sunt destule în Arad”.

„Livia Dan, 57 ani: „N-am fost niciodată înăuntru ca să-mi dau seama, dar aş dori ca acolo să se regăsească istoria Aradului. În primul rând, tot ce a rămas în Cetate în forma originală trebuie păstrat. Apoi trebuie să se investească pentru menţinerea ei”.

Silvia Dragoş, 55 ani: „Cred că e bine ca Cetatea să nu mai fie a armatei şi să intre în circuitul turistic, că este ceva deosebit. Mă gândesc că ar fi frumos ca Cetatea să fie muzeu. Poate şi locuri de distracţii pentru tineret”.

Camelia, 32 ani: „Am citit că Cetatea va intra în circuitul turistic. E foarte bine. Trebuie să reprezinte Aradul, deci poate ar fi bine să se regăsescă istoria oraşului. Ar putea fi acolo un muzeu. Nu cred că locurile de distracţie s-ar regăsi acolo…”

G. K.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !