Începe salvarea Mureşelului

Începe salvarea Mureşelului
CET a început să acţioneze pentru înlăturarea efectelor avariei produse anul trecut la rezervorul de păcură ca urmare a dispoziţiei prefectului Cristian Stragea, CET Arad raportează zilnic, la Sistemul de Gospodărirea Apelor (SGA) Arad.

În intervalul 31 ianuarie-6 februarie, echipele CET au colectat păcura scursă şi acumulată în faţa barajelor filtrante, au înlocuit barajele colmatate şi ineficiente de câte ori a fost nevoie sau li s-a cerut de către reprezentanţii SGA, s-au decopertat şi curăţat malurile pe canalul deschis.

Totodată, s-a crescut debitul pe canal prin pompări de apă caldă din CET, apă menajeră şi apă din râul Mureş. Ca urmare, la ieşirea din prima porţiune întubată, la Tricoul Roşu, în faţa barajului plutitor, s-a acumulat o cantitate de aproximativ 1 tonă de păcură care a fost colectată de echipele de intervenţie a CET.

S-a reuşit menţinerea sub control a situaţiei şi evitarea trecerii păcurii peste barajul plutitor.

Operaţiunea de pompare şi creştere controlată a debitului pentru spălare se reia începând de astăzi, 6 februarie 2006, pentru curăţirea canalului intubat.

Simona Mazăre0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !