Ne aşteaptă luni de calvar?

7Comentarii
Ne aşteaptă luni de calvar?
ARADCompania de apă şi-a propus să reabiliteze reţelelor de apă şi canalizare de pe sute de străzi.

Peste 100 de străzi din municipiul Arad vor face cunoştinţă cu şantierul. Aceasta este informaţia ce se poate desprinde dintr-un proiect de hotărâre care stă pe masa de vot a aleşilor locali. Proiectul vorbeşte de “punerea la dispoziţia proiectului Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Arad a terenurilor pentru construcţia / extinderea / reabilitarea noilor investiţii aferente acestuia”. Dacă aleşii locali vor vota proiectul propus de executiv, terenurile situate pe străzile din municipiu vizate de Compania de apă pentru refacerea reţelelor de apă şi canalizare şi pentru extinderea lor vor fi puse la dispoziţia societăţii.

Proiectul, care beneficiază de asistenţă tehnică în vederea pregătirii aplicaţiei de finanţare din Fonduri de coeziune, vorbeşte de reabilitarea, de-a lungul câtorva ani, a 52.934 metri de reţele de alimentare cu apă din Arad, a 17.420 metri de reţele de canalizare şi extinderea reţelei de canalizare din municipiu pe un număr de 103 străzi (!) însumând 37.230 metri. Sunt vizate reţelele de apă executate din conducte de azbociment, cu o vechime de peste 25 de ani, aflate în stare avansată de uzură, ce prezintă un real pericol pentru sănătatea consumatorilor, dar şi reabilitarea reţelelor de apă executate din conducte de oţel, cu o vechime de peste 30 de ani, care înregistrează pierderi de apă mari şi disfuncţionalităţi în alimentarea cu apă a oraşului, precum şi reabilitarea reţelelor de canalizare şi extinderea lor.

Sute de tronsoane în lucru

Per total, vor fi schimbate, în următorii ani, conductele de apă de pe 57 de străzi (mai exact tronsoane din respectivele străzi), unde reţelele erau confecţionate din azbest, reţelele de apă de pe 37 de tronsoane de străzi, unde conductele sunt în prezent din oţel, şi conductele de canalizare de pe 21 de străzi. Alte 103 străzi vor face cunoştinţă cu lucrările de extindere a reţelei de canalizare.

A.B.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor