„Ne dorim mai mulți jucători legitimați”

De Daniel Scridon
„Ne dorim mai mulți jucători legitimați”

Despre plusurile şi minusurile din fotbalul arădean, situaţia financiară a Asociaţiei şi obiective cu Vasile Rad, secretar general al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Arad.

1. Haideți să facem un bilanț al anului trecut, cu bune și cu rele. Care ar fi cea mai mare problemă cu care v-ați confruntat în 2016?

Vasile Rad: Cu ajutorului președintelui AJF, Adrian Lucaci, am obținut în cursul anului trecut de la Federația Română de Fotbal un împrumut, pentru a ieși din insolvență. În cazul în care nu am fi intrat în insolvență, în 2015, am fi fost primul AJF din țară care ar fi dat faliment, iar aceasta ar fi însemnat ca toate echipele din județ să se oprească din activitate. Așa că anul 2016 l-am început cu un stres foarte mare, neavând o sumă de bani deloc neglijabilă: 350.000 lei. Nu vreau să intru în polemici, dar totuși vorbim despre un management prost al fostei conduceri, cu o dobândă cumulată în ultimii ani. Important este că această sumă a fost achitată în 2016. Un alt aspect ce trebuie menționat este și mutarea în noul sediu de lângă Patinoarul Municipal, deoarece când s-a dat startul lucrării de construire a stadionului UTA noi nu am mai avut sediu.

2. Care ar fi cea mai mare realizare pentru anul 2016?

Vasile Rad: De departe, cel mai mare plus pentru anul ce a trecut, dar și pentru acesta, este atmosfera foarte plăcută din cadrul Asociaţiei. Avem o relație foarte bună între noi, venim de plăcere la lucru și pot spune că acest colectiv este de excepție, deoarece rezolvăm împreună cam toate problemele ce apar. Un plus pentru anul 2016 putem spune că este proiectul pe care l-am realizat împreună cu Consiliul Județean Arad în urma căruia fiecare echipă din județ afiliată a primit un rând de echipament și câte cinci mingi. Un alt plus considerabil ar fi și achiziționarea, din banii AJF Arad, a celor zece camere de filmat pentru ca toate meciurile din Liga a IV-a să fie filmate, urmând ca acest lucru să fie extins în scurt timp la nivelul ligilor 5 şi 6.

3. Câte echipe sunt afiliate la AJF Arad?

Vasile Rad: În Liga a IV-a avem 16 echipe, iar în Liga a V-a avem două serii, respectiv 5A cu 14 echipe și 5B cu 12 echipe. În Liga a VI-a avem tot două serii a câte zece echipe fiecare. În ce privește juniorii, putem spune că în ultimii doi ani de zile am crescut jocurile. Am mutat meciurile copiilor și juniorilor de luni până vineri, iar sâmbătă și duminică joacă seniorii. Astfel, juniorii care pot fi promovați au posibilitatea să joace la echipele mari. Considerăm acest aspect un plus pentru viitorul fotbalului arădean. Stăm bine la nivel național, Atletico fiind pe locul doi în țară, după școala de juniori a lui Hagi, Viitorul Constanța.

4. Care sunt obiectivele pentru 2017 ale AJF Arad?

Vasile Rad: În primul rând ne dorim să se înființeze mai multe echipe, să avem mai mulți jucători legitimați, iar echipele care s-au retras în ultimii doi ani să se reînscrie în campionat. Noi vom lupta pentru asta. Avem în vedere, de asemenea, să depunem un proiect la Consiliul Județean Arad, prin care echipele să nu mai fie nevoite să plătească arbitrii, ci să îi plătim noi cu ajutorul proiectului. Vorbim de o sumă mare de bani care ar rezulta la fiecare dintre echipe, dacă nu ar plăti arbitrii. Acești bani ne-am dori să fie redirecționați în investiții pentru bazele sportive, dar și în copii și juniori. Mai dorim să investim în achiziționarea de laptopuri pentru echipele din Liga a IV-a, deoarece ne dorim ca toate rapoartele de joc să fie întocmite direct pe calculator.

5. Ce veste bună mai aveţi pentru iubitorii sportului rege arădean?

Vasile Rad: Începând din luna mai, toate jocurile vor putea fi vizionate pe canalul Youtube care va putea fi accesat din noul site al AJF – www.ajfarad.ro.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !