Ne vindem şi autogara

13Comentarii
Ne vindem şi autogara
REŞIŢA – În lipsa altei soluţii viabile proprietarul autogării a decis vânzarea acesteia.

În anul 2000 autogara municipiului a devenit proprietate privată. Gheorghe Badea a cumpărat-o de la stat cu promisiunea ca timp de doi ani să îi păstreze profilul, adică să nu o transforme în supermarket sau orice altceva.

De atunci au trecut mai mult de şapte ani şi autogara a rămas autogară. Din nefericire nici condiţiile nu s-au schimbat de atunci.

Cursele spre diverse oraşe şi judeţe sunt suficiente, nici călătorii nu lipsesc. Cu toate acestea, clădirea nu a mai fost renovată, iar de autobuze noi, nici vorbă. Mai mult, se pare că în proprietatea societăţii care deţine autogara nu mai există nici un autobuz şi toate sunt închiriate de către alţii.

În acest context, dl Badea consideră că singura soluţie ar fi vânzarea. În consecinţă pe internet apare următorul anunţ: „Proprietar unic vând autogară Reşiţa, zonă centrală, 6.000 metri pătraţi, destinaţia imobilului poate fi schimbată“.

În cazul în care va fi un cumpărător există două posibilităţi: fie acela va păstra autogara, fie autogara va fi transformată în altceva şi Reşiţa, municipiul reşedinţă de judeţ va rămâne fără autogară.

Autogara unui oraş, alături de gară ar trebui să fie considerată „poarta“ de intrare în acea localitate fiind primul lucru cu care un străin intră în contact la sosire. Şi la capitolul acesta, municipiul nostru stă extrem de prost.

Gara este cum este, cu persoane fără adăpost, frig, întuneric însă în cazul autogării situaţia este şi mai gravă. Din anul 2000 a devenit proprietate privată însă tot cam de atunci nu a prea mai fost făcută nici o altă modernizare. Nici autobuze noi.

„Am văzut că nu am ce face, deci nu am mai investit nimic“, a spus Gheorghe Badea, proprietarul autogării. În lipsa oricărei alte soluţii, proprietarul a decis vânzarea acestui spaţiu, cu tot cu terenul aferent.

În mod normal autogara ar trebui să fie un bun de interes public deoarece oamenii trebuie să circule din şi spre Reşiţa, iar în cazul sătenilor o autogară este singura soluţie.

Cu toate acestea, conform spuselor lui Badea „am făcut tot felul de adrese şi către primărie şi către prefectură şi tot degeaba. Mă simt de parcă mă lupt cu morile de vânt“.

Potrivit acestuia în anii precedenţi a încercat să aducă autobuze noi, să le înscrie, să împrejmuiască suprafaţa, însă fără succes. „Acum au mai aprobat şi construcţia acelei clădiri exact în faţa autogării“, a mai spus Badea.

În acest context nu putem decât să sperăm fie că noul proprietar nu va schimba destinaţia acesteia, fie că autorităţile se vor autosesiza şi vor face ceva până să nu fie prea târziu.

Doina Rolea

doina.rolea@informmedia.ro13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor