Neîngrijorat de plecarea medicilor

3Comentarii
Neîngrijorat de plecarea medicilor
Neîngrijorat de plecarea medicilor
ARAD – E. Nicolăescu crede că, în comparaţie cu alte ţări, ne încadrăm într-o „limită firească”.

Ministrul Sănătăţii consideră că plecarea cadrelor medicale la muncă în străinătate nu este îngrijorătoare în acest moment pentru că numărul medicilor români care pleacă este mai mic decât numărul medicilor care pleacă din alte ţări.

„Trebuie să ne comparăm şi cu alte ţări care au aderat la UE în 2004.

La ei au fost probleme foarte complicate, a fost un exod de 10-20% dintre medici în primii ani. La noi, e sub 3-4%, deci este o limită firească pentru cei care consideră că pot fi plătiţi mai bine sau că pot lucra în spitale mai bine dotate, cu aparatură de mai bună calitate. E firesc.

Dar, în acelaşi timp, sunt judeţe în ţară – nu în această zonă – în care dacă un medic pleacă, este o problemă. Şi acolo ne străduim să găsim soluţii” – a precizat Eugen Nicolăescu.

Soluţiile ministrului Sănătăţii

„1.Să încercăm să creştem mai accentuat veniturile medicilor şi asistenţilor din Sănătate – ca să dăm semnalul că Sănătatea este prioritate;

2.Să încercăm să facem rezidenţiate pe post, să încercăm să pregătim şi asistenţii pe post ca să asigurăm pe o perioadă mai lungă de timp o anume stabilitate în localităţile sau în specialităţile în care nu avem medici; 3.

Să continuăm programul de dotări – de infrastructură şi de aparatură – astfel încât medicii care ar fi mulţumiţi de România dar n-ar fi mulţumiţi că n-au aparatură, să poată să rămână în România că găsesc aceleaşi condiţii de muncă pe care le-ar găsi la Viena, la Londra sau la Paris.”

D.D.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor