Neintelegeri la usa blocului

3Comentarii
Neintelegeri la usa blocului
ARAD. Am depus două sesizări la Direcţia de Sănătate Publică Arad din cauza unor probleme care nu mai suferă amânare.

În acest bloc sunt unele persoane care uită sau nu realizează că există o asociaţie de locatari, un statut, căt toţi avem drepturi şi obligaţii. Cu toate acestea, unii îşi fac legea singuri. Unii, dacă sunt aleşi în funcţia de administrator sau preşedinte de bloc, se simt proprietari de drept pentru tot blocul. Hotărăsc, decid şi ameninţă, iar noi suportăm, ne supunem şi depindem de mila lor. De exemplu, s-a pus stăpânire pe pivniţă şi pe anexa comună de un grup restrâns de persoane. Le folosesc în scop personal, fără a mai permite cuiva să aibă acces acolo şi le-au transformat în depozit pentru bunuri proprii sau şi-au făcut boxe din pivniţă pe care le folosesc de ani de zile. S-a ajuns atât de departe încât am fost ameninţaţi, unii şi cu moartea. Am dovedit, însă, cu legea în mână că anexa şi pivniţa aparţin tuturor şi toţi plătim întreţinerea pentru acestea lunar şi, totodată, impozit anual.

O altă problemă persistă de ani de zile. Familia Vereş hrăneşte 10-15 pisici în faţa blocului. Această familie aduce mâncare ce rămâne de la masă în fiecare zi. Nu vă puteţi imagina ce mizerie este pe toată strada. De atâta vreme s-a uscat iarba, florile şi pomii din cauza pisicilor care îşi fac nevoile fiziologice pe unde apucă. Apoi au intrat în pivniţă şi nu mai ştiau să iasă, mureau acolo şi putrezeau, fiind un miros insuportabil. La un moment dat preşedintele blocului m-a ameninţat cu instituţiile statului după ce o pisică a murit la mine în bocă. I-am spus să ameninţe pe cine le întreţine. Copiii se pot îmbolnăvi şi noi la fel. Cei mici se joacă cu mingea, ating cu mâinile peste tot şi iau contact cu mizeria pisicilor. Au mai fost făcute reclamaţii, iar doamna care le hrăneşte nu recunoaşte nimic. Într-o vreme, familia respectivă avea şi câini în apartament. Toată lumea înjură, chiar şi cei din blocul de peste drum, dar nimeni nu face nimic. Am înţeles că familia Vereş nu poate trăi fără pisici şi câini. Ar trebui să meargă la o casă particulară şi acolo poate face ce îşi doreşte.

Este necesar a se lua măsuri reale pentru stârpirea pisicilor şi a obiceiului de a fi hrănite de locatarii blocului. Sunt multe sesizări, inclusiv din partea locatarilor blocului, referitoare la faptul că se întreţin animale în locuri nepermise. Iar situaţia este una generală, astfel de cazuri fiind întâlnite în aproape toate cartierele oraşului. Animalele fără stăpân întreţinute de oamenii de la blocuri reprezintă un pericol pentru sănătatea cetăţenilor, a mediului, dar şi pentru curăţenia oraşului.

ANA ROŞU,
ARAD, STR. ŞTEFAN LUCHIAN, NUMĂRUL 2, BLOC B 183Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor