Nepotismul este în floare

Una dintre cauzele prăbuşirii acestei ţări este incompetenţa celor care ocupă funcţii importante, în mai toate domeniile.

De ce le ocupă, cum este posibil ca la conducerea instituţiilor, a serviciilor etc. să nu fie promovaţi oameni bine pregătiţi? Simplu. Cei care ajung la putere îşi plasează clientela politică în toate funcţiile posibile. Aşa se explică de ce avem miniştri incompetenţi, aşa se ajunge ca, de multe ori, directorii instituţiilor descentralizate să nu aibe nicio legătură cu domeniul respectiv. Prin urmare, nu trebuie să ne mirăm că avem contraperformanţă cam peste tot şi că România este o rara avis între ţările Uniunii Europene.

 În floare este şi nepotismul, mai ceva ca pe vremea lui Ceauşescu. Recent Academia Caţavencu făcea un scurt bilanţ al promovării neamurilor de către mai marii democrat-liberalilor. Bunăoară Emil Boc şi-a dus nepoata, Mihaela Eugenia Boc, în Guvern, pe post de consilier, iar un văr de al său a ajuns consilier superior chiar la o instituţie din municipiul nostru. Interesant este că, potrivit Academiei Caţavencu, Marioara Boc, soţia unui alt văr de-al premierului, a beneficiat de o finanţare SAPARD de 100.000 de euro pentru o pensiune turistică în comuna Răchitele.

 Dar Emil Boc este mic copil pe lângă alţii. Bunăoară, pe lângă Vasile Blaga. Soţia ministrului de Interne, Violett, a fost numită Mircea Miclea în postul de director juridic la Ministerul Educaţiei. N-a făcut însă mulţi purici pe acolo, pentru că a trebuit să-şi ia tălpăşiţa, după ce „a semnat anapoda nişte acte”, de pe urma cărora ministerul a plătit fiecărui profesor din Ialomiţa câte nouă milioane de lei vechi. Fratele soţiei lui Vasile Blaga, Mihai Banea, „pare să se fi descurcat mai bine” din moment ce firma acestuia, Dacardi Impex SRL câştigă contracte pentru întreţinerea parcurilor din Oradea. Şi nu e totul! Potrivit sursei citate, sora lui Blaga este şefa Serviciului de Management Resurse umane din cadrul IPJ Bihor, nepotul, comisarul Liviu Popa, a fost numit în fruntea Direcţiei Generale Anticorupţie, iar fina lui Vasile Blaga a fost înscăunată în postul de vicepreşedinte AVAS.

 Să nu ne mirăm deci că nu avem performanţă, din moment ce competenţa este suprimată pentru a face loc clientelismului şi nepotismului.

T.M.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !