Nereguli depistate de comisarii Gărzii de Mediu

De Diana Dutu
6Comentarii
Nereguli depistate de comisarii Gărzii de Mediu
Vezi principalele neconformităţi constatate în urma controalelor efectuate în perioada 1 ianuarie-30 iunie 2016.

756 de inspecţii soldate cu 21 de amenzi în valoare totală de 315.200 lei. Acestea sunt cifrele cele mai elocvente pentru activitatea Gărzii de Mediu Arad, din prima jumătate a acestui an.

Din totalul inspecţiilor efectuate, 182 au fost planificate şi 574 neplanificate. Printre ultimele se regăsesc: 56 de controale efectuate în urma sesizărilor, 84 de controale de verificare a realizării măsurilor stabilite anterior, 39 de controale de identificare a unor obiective noi, 6 controale în urma autosesizării, 272 de controale dispuse de Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu, 63 de controale de verificare a respectării măsurilor din actele de reglementare, 48 de controale cu alte autorităţi (în urma protocoalelor încheiate în acest sens cu instituţii la nivel judeţean), 5 controale pentru investigarea unor accidente sau incidente cu impact asupra mediului şi 1 control pentru emiterea, prelungirea sau revizuirea actelor de reglementare.

„Principalele neconformităţi constatate în urma controalelor efectuate în perioada 1 ianuarie-30 iunie 2016, au fost: nerespectarea prevederilor autorizaţiei de mediu, neîntocmirea evidenţei gestiunii deşeurilor, neluarea măsurilor de salubrizare a terenurilor neocupate productiv situate de-a lungul căilor de comunicare rutieră, feroviară şi a cursurilor de apă” – precizează Monica Jitariu, comisar şef al Gărzii de Mediu Arad.

În urma controalelor, au fost aplicate 21 de amenzi contravenţionale în valoare totală de 315.200 lei. Cea mai mare sancţiune a fost în valoare de 50.000 de lei şi a fost dată unei societăţi comerciale pentru nerespectarea condiţiilor impuse în actele de reglementare.

Reclamaţii

O pondere importantă în activitatea Gărzii de Mediu Arad a avut-o rezolvarea reclamaţiilor şi sesizărilor. În primele şase luni din 2016, la Comisariatul Judeţean au fost înregistrate 79 de reclamaţii, majoritatea vizând abandonările ilegale de deşeuri atât pe domeniul public, cât şi pe terenurile private din judeţul Arad, disconfortul creat de poluarea atmosferică şi poluarea fonică.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor