Nereguli în sănătate

ARAD – Autoritatea de Control a Guvernului a făcut publice neregulile descoperite în urma controlului.

Autoritatea de Control a Guvernului (ACG) a sesizat Ministerul Sănătăţii cu privire la neregulile constatate cu ocazia verificărilor realizate la case de asigurări de sănătate, direcţii de sănătate publică şi furnizori de servicii medicale din ţară.

Potrivit raportul ACG, prezentat vineri, concluziile verificărilor efectuate în 2005 şi 2006 de Autoritatea de Control a Guvernului, la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Casele de Asigurări de Sănătate şi Direcţiile de Sănătate Publică din Bucureşti şi judeţele Argeş, Arad, Teleorman şi Tulcea, precum şi la furnizori de servicii medicale (spitale, medici de familie, farmacii, laboratoare) indică faptul că nu a fost realizat Registrul Unic de Evidenţă al Asiguraţilor. Acesta permite identificarea unică a asiguraţilor pe baza codului numeric personal şi a datelor personale.

Probleme de buget

În raport se mai arată că nu au fost respectate prevederile legale privind fundamentarea, aprobarea, rectificarea şi execuţia bugetului Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS) şi se indică şi problemele în ceea ce priveşte decontarea şi conducerea evidenţei nominale a contribuabililor la FNUASS.

A.B.

0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !