Nervi şi praf pe Arad-Felnac

De Valentin Goran
12Comentarii
Nervi şi praf pe Arad-Felnac
© FOTO: V. Goran
Modernizarea drumului a debutat în octombrie 2015. Au trecut aproape şase luni şi încă se aşteaptă asfaltul. Drumul e plin de praf şi noroi.

Au ajuns la capătul puterilor. Când plouă, vin noroaiele peste ei; când nu, praful le intră în case și plămâni. Şi asta nu de o săptămână, ci de mai bine de cinci luni. Este vorba de lucrarea din cadrul programului Național de Dezvoltare Locală: modernizarea drumului Felnac – Arad. În octombrie 2015, ne spun cititorii, segmentul de drum dintre Felnac și Bodrogul Nou, de patru kilometri, a fost decapat în totalitate. Şi așa a rămas până astăzi. Acum, a fost decapat în totalitate și restul segmentului de drum până la intrare în Zădăreni dinspre Felnac. În Zădăreni, de o parte și de alta a drumului a fost decapat câte un metru lățime, iar golul a fost umplut cu piatră, care a fost tasată cu un cilindru-compactor. Ne-am deplasat pe teren într-o zi însorită, iar praful semnalat de arădeni, mai ales în Bodrogul Nou, Călugăreni și Zădăreni, era ridicat peste tot în aer. Arădenii din zonă spun că nu mai pot să își deschidă geamurile caselor și nici să mai meargă pe trotuare fără o batistă la gură. Iar șoferii sunt cu toții nervoși din cauza drumului spart.

La capătul puterilor

„Au tăiat prima dată segmentul Felnac – Bodrogul Nou, în octombrie 2015, și, așa cum merg lucrurile la noi în țară, tot așa au rămas și acum. Ba mai mult, au spart în continuare până la Zădăreni. De ce nu lucrează pe porțiuni? Este inadmisibilă această modalitate de reabilitare cu un șantier deschis atâta amar de vreme. Cei care au casele la drum, dar și arădenii care tranzitează această rută sunt exasperați din cauza prafului care ne intoxică non-stop pe timp frumos și de noroaiele ce se formează pe cel ploios. Nu mai vorbesc de bietele noastre mașini cu care trebuie să intrăm, din nou, la mecanic. Vă rugăm să ne ajutați cumva căci am ajuns la capătul puterilor”, ne spune arădeanul D.G., unul dintre sutele de arădeni afectați de această lucrare.

Asfalt proaspăt din 28 martie

Reprezentanții Consiliului Județean Arad spun că situaţia se va îmbunătăţi însă rapid şi că asfaltul nu a fost turnat, încă, din cauza condițiilor meteo, dar va fi turnat începând de luni, 28 martie.

„În acest moment acolo este un șantier în lucru pentru modernizarea acestui drum. Până acum s-a decupat bucata de patru kilometri din toamna anului trecut, s-a continuat cu decaparea dinspre Felnac înspre Zădăreni și s-a așezat piatra. Din cauza timpului nefavorabil nu s-a mai reușit și turnarea stratului de asfalt. Noi avem deja banii alocați, 5 milioane de lei din care 1, 2 milioane au fost cheltuiți, pentru această lucrare. Constructorul s-a oprit pentru că nu putea să toarne asfalt de calitate pe acest tronson în condiții meteo nefavorabile. Se putea turna asfalt în condiții improprii, dar atunci apăreau probleme ulterior. La Zădăreni am început lărgirea drumului prin executarea casetelor stânga-dreapta prin decapare. Acum se umple cu piatră și se tasează. Pe cei patru kilometri, Felnac – Bodrog, vom începe asfaltarea luni, 28 martie”, a declarat Ioan Ciubotaru, director tehnic al Consilului Județean Arad.

Scuze pentru disconfort

„Este într-adevăr un disconfort pentru cetățenii din zonă și le cerem scuze din cauza acestui disconfort, dar se vor alege cu un drum nou și de calitate. Nu am vrut să facem rabat de la calitate și asta se va vedea în timp”, a mai adăugat Ioan Ciubotaru.

Taguri: , , , ,


12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor